mini_SORÍN
Lateral esquerre amb bona tècnica i arribada

Defensa argentí format a l’Argentinos Juniors que va arribar al Barça procedent de la Lazio en el mercat d’hivern l’any 2003, i només va vestir la samarreta blaugrana durant mitja temporada.

A l’acabar la campanya 2002-03 va fitxar pel PSG, per seguir la carrera en altres equips, un d’ells el Vila-real on va arribar a disputar una semifinal de la Champions al 2006. Finalment va retirar-se al 2009 amb 33 anys, molt castigat per les lesions. El seu darrer equip com a professional va ser el Cruzeiro brasiler.

Juan Pablo Sorín va aterrar a Barcelona amb el curs 2002-2003 ja començat. Va incorporar-se a la disciplina blaugrana al més de febrer d’una temporada on el Barça era el 15e de Lliga i calien reforços per mirar de redreçar el rumb. Tot just el club havia destituït a Louis Van Gaal. Radomic Antic va agafar el timó de l’equip a la jornada 21 del campionat, la mateixa en la que va debutar Sorín. Aquell 9 de febrer del 2003 l’equip no va poder passar de l’empat a dos a l’estadi davant de l’Athletic Club. El Barça aconseguiria finalitzar la temporada 6é, classificant-se per a disputar l’antiga Copa de La UEFA. El Barça va tancar aquella Lliga amb un triomf per 2 a 0 al Camp Nou davant del Celta de Vigo. El gol que obria la llauna va ser obra de Sorín. El lateral argentí va acabar jugant 15 partits amb el Barça. L’any següent la gran transformació que va viure el club va fer que Sorín acabés marxant a França per jugar al PSG. El seu retorn a la Lliga no es faria esperar ja que a l’estiu del 2004 va incorporar-se al Vila-real. Amb els groguets va arribar a jugar unes semifinals de Champions davant de l’Arsenal, l’equip que el Barça va acabar derrotant a la memorable final de París del 2006. Després de dos anys a la Bundesliga competint amb l’Hamburg, Sorín va penjar les botes al Cruzerio brasiler. Les constants lesions, que va patir en la seva darrera etapa com a professional, van precipitar el seu adéu del futbol amb 33 anys.   

Va guanyar la Lliga de Campions amb la Juventus l’any 1996

Internacional amb la selecció argentina en 74 ocasions on va marcar 12 gols

 

Lloc de naixement
Buenos Aires (Argentina)
Data de naixement
05/05/1976
Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut