mini_RomaniaLegends-BaraLegends16062018_pic__p2f2385
L' amo de la banda dreta

Format a la Masia, era molt estimat per l’afició pel seu caràcter sacrificat i combatiu. Era un marcador ideal davant les davanteres rivals, molt ràpid i gaudia d’una notable potència física. Cruyff el va convertir en una peça important del Dream Team en la posició de lateral dret. Ferrer va ser un dels privilegiats protagonistes de la final de Wembley del 1992. Després de vuit exitoses temporades al Barça va fitxar pel Chelsea l’estiu del 1998.

Johan Cruyff es va fixar en un menut però molt ràpid i de grans condicions tècniques que despuntava al filial blaugrana. Abans de fer el salt al primer equip, Ferrer va marxar a fer-se gran al Tenerife, on hi va jugar com cedit la temporada 1989-1990. L’any següent ja es va incorporar a les ordres del tècnic holandès posant-se la samarreta del primer equip. El 'Chapi' va iniciar aleshores una carrera molt exitosa amb el Barça. Va ser un dels jugadors clau de l’anomenat Dream Team que va guanyar quatre lligues consecutives i la tant desitjada primera Copa d’Europa del club. Ferrer va ser titular en la defensa al costat de Koeman, Nando i Juan Carlos. Aquell any seria especialment recordat pel jugador català, ja que a l’agost acabaria penjant-se la medalla d’or als Jocs Olímpics de Barcelona. A banda de Johan Cruyff, Ferrer va tenir d’entrenadors al britànic Bobby Robson i a l’holandès Louis Van Gaal. Amb els tres va esdevenir un jugador molt important. La banda dreta defensiva duia el seu nom i era habitual veure’l pujar i baixar tota la llargada del terreny de joc, tancant en defensa i participant del joc d’atac. L’estiu del 1998, després de guanyar el doblet en el primer any de Van Gaal a la banqueta, va fitxar pel Chelsea quan estava a punt de fer 28 anys. Al club anglès hi va jugar durant cinc temporades fins que al 2003 va retirar-se la pràctica del futbol professional.  

Palmarès:

5 Lligues (1990-1991, 1991-1992, 1992-1993, 1993-1994 i 1997-1998)
2 Copes del Rei (1996-1997 i 1997-1998)
1 Copa d’Europa (1991-1992)
1 Recopa d’Europa (1996-1997)
2 Supercopes d’Europa (1992-1993 i 1997-1998)
4 Supercopes d’Espanya (1991-1992, 1992-1993, 1994-1995 i 1996-1997)

Medalla d’or als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992

Internacional amb la selecció espanyola en 41 ocasions

Lloc de naixement
Barcelona (Espanya)
Data de naixement
06/06/1970
Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut