Atlètic Saguntí – Barça B: Remuntada d’orgull i caràcter (1-3)

Els de Gerard López, que han sabut madurar el partit, aconsegueixen una victòria que els permet continuar líders en el primer partit del 2017

El Barça B ha aconseguit un treballat triomf lluny del Mini (1-3), després de jugar 27 minuts amb un jugador menys, que li permet seguir líder del grup 3 de la Segona B. Els autors dels gols blaugrana, i de la remuntada, han estat Alberto Perea, Dani Romera –que aconsegueix el seu setè gol a la Lliga– i Jesús Alfaro.

El partit ha començat amb un ritme elèctric i tots dos equips han buscat, amb les seves armes respectives, apropar-se a la porteria rival. L’Atlètic Saguntí ha fet servir el seu joc directe per crear perill, mentre que el Barça, amb el joc de toc de pilota, ha buscat passades entre línies per intentar apropar-se a la porteria d’Adrián Lluna.

Paciència per madurar el partit

Els blaugranes han tingut paciència, tot i la insistència de l’Atlètic Saguntí, que en algunes jugades a pilota aturada ha posat en alerta el porter Suárez. Els valencians han estat a punt de posar-se per davant en un córner. I és que els serveis de banda han estat una de les altres armes que han tingut per intentar crear perill contra els de Gerard López. Al minut 29 l’Atlètic Saguntí ha tingut una gran ocasió per obrir el marcador, després d’una gran rematada de cap d’Esteve. La bona combinació de l’equip valencianista l’ha resolt amb una gran aturada el porter Suárez.

La pilota aturada castiga massa els blaugranes

L’ensurt que ha patit el conjunt de Gerard ha fet que el Barça posés una marxa més. Els laterals han començat a ser una mica més ofensius i Alfaro s’ha començat a infiltrar entre línies. Però ha arribat el primer gol de l’Atlètic Saguntí, que s’ha posat per davant després d’un potent xut des de fora l’àrea del defensa Gimeno (1-0, min 38). Aquesta no ha estat l’única mala notícia dels blaugranes abans de finalitzar la primera meitat, ja que al 44 l’àrbitre ha expulsat Borja López amb vermella directa.

A la represa, la inferioritat numèrica ha obligat a reestructurar l’equip i a buscar noves alternatives per intentar igualar el partit. Els blaugranes, amb l’entrada d’Aleñá, ho han intentat amb més profunditat, però al davant han tingut un mur rocós. El  mateix Aleñá ho ha intentat amb un potent xut de falta que ha marxat fregant el pal (min 58).

Tots dos amb deu jugadors

Però les tornes s’han igualat quan els dos equips han passat a jugar el darrer quart d’hora amb un home menys, després de d’expulsió d’Esteve per dues grogues (min 73). I a partir d’aquí els blaugranes han trobat la seva recompensa amb un gol de Perea (1-1, min 75), després d’una jugada d’estratègia que ha acabat amb un fort xut del migcampista, que havia entrat al segon temps.

Un premi doble, ja que en pocs minuts el Barça B ha aconseguit el segon gol, després d’aprofitar una indecisió de l’equip valencià, per aconseguir la remuntada (1-2, min 82). Per acabar amb l’excel·lent reacció, Alfaro ha completat un contraatac que ha significat l’1-3 (min 94), que ha servit per consolidar el Barça B a la primera posició de la classificació i començar l’any amb les mateixes bones sensacions amb què es va acabar l’anterior.