Barça Atlètic – Bilbao Athletic: Segona victòria consecutiva (2-0)

Els blaugranes sumen el seu segon triomf consecutiu gràcies als gols d'Aranda i Luismi, i es situen a un punt de posicions de play-offs

Gran victòria pels homes de Rafa Márquez al Johan Cruyf! El Barça Atlètic ha fet que els tres punts quedin a casa després de guanyar per 2-0 al Bilbao Athletic en un gran partit dels blaugranes. En un duel on els culers han dominat des del principi gràcies als gols d’Aranda i Luismi a la primera part.

D'aquesta manera, el filial blaugrana aconsegueix la seva segona victòria consecutiva i el seu tercer partit seguit sense perdre i aconsegueix dormir a un punt de posicions de play-offs.

Sentència a la primera part

Els de Rafa Márquez han dominat durant la primera part del matx al filial de l'Athletic Club certificant la millora dels culers en les últimes setmanes. Des d'un primer moment ja s'ha vist als blaugranes anant a per totes, tenint la primera ocasió del partit, quan Juanda ha intentat una rematada que ha acabat atrapant Padilla, el porter del Bilbao Athletic, al minut dos.

Després de dos intents aïllats dels bascos, els culers han trobat la manera de fer mal als de Bingen Arostegi, atacant per les bandes. Les dues bandes blaugranes han començat a ser punyals per la defensa bilbaïna. Sobretot la dreta amb Luismi Cruz i Alvaro Núñez.

Però el gol ha acabat arribant precisament per l'altra banda. Recuperació del Barça en una gran pressió ofensiva, quan Aranda ha començat a avançar sense oposició i amb cama dreta ha posat el primer al marcador amb un xut potent des de la frontal de l'àrea al minut 19.

Un gol el qual el Bilbao Athletic ha intentat replicar amb una bona jugada d'Ares, que ha aturat Arnau Tenas amb una parada de mèrit. I quan tot semblava que la primera part acabava amb el resultat d'1-0, ha arribat una falta perillosa a la frontal de l'àrea dels bascos. Falta que Lusimi Cruz ha col·locat lluny de l'abast d'Alex Padilla, amb molta qualitat, per posar el 2-0 al Johan quan quedaven segons per acabar la primera part.

Assegurant els tres punts

A la represa els canvis dels bilbaïns han fet que sortissin més endollats. I després d'uns primers minuts sense arribar amb perill, han tingut una triple ocasió que ha desviat en primera instància Arnau Tenas, després han enviat la pilota al pal i finalment ha acabat refusant la defensa blaugrana.

A partir d'aquí els bascos han controlat la segona part sense aproximar-se perillosament a la porteria del Barça. I els culers aprofitaven les contres que deixava la defensa avançada del Bilbao Athletic. En una d'elles ha estat a punt d'arribar el tercer, quan Roberto ha tingut un dos contra un amb la defensa basca que ha acabat parant Alex Padilla.

Amb aquesta victòria els culers dormiran a la sisena plaça de la Primera Federació a un punt dels play-offs. La següent aturada del filial blaugrana serà el dissabte vinent al Johan davant el Numància.

LA FITXA

Barça Atlètic, 2

Bilbao Athletic, 0

Barça Atlètic: Arnau Tenas, Àlex Valle (R. Vega, minut 83), Chadi Riad (Zalaya, minut 65), Pelayo, Alvaro Núñez, Aranda (Carbonell, minut 65),, M. Casadó, Txus Alba (Emre Demir, minut 72), Juanda, Roberto i Luismi Cruz (Akhomach, minut 65).

Bilbao Athletic: Alex Padilla, Ander Lorente (Raul Ruíz, minut 72) Mikel Mendibe, Adrian Trespalacios, Hugo Rincón, Beñat Gerenabarrena, Unai Naveira (Unai Velez, min 45), Jon Guruzeta (Unai Gómez, minut 68),, Luis Bilbao(Mikel Goti, min 58), Aritz Pacual (Jon Cabo, min 58) i Malcom Ares.

Gols: 1-0, Aranda (min 19); 2-0, Luismi (min. 45)

Àrbitre: Salvador Lax Franco. L’àrbitre ha amonestat a Txus Alba, Álvaro Núñez i Emre Demir del Barça. I a Unai Naviera, A. Pascual i Adrián Trespalacios del Bilbao Athletic.