RB Linense – Barça B: Remuntada ‘in extremis’ (1-2)

Dos gols en els darrers instants de partit permeten als blaugranes capgirar la diana inicial dels locals i sumar la tercera victòria consecutiva

El Barça B segueix en dinàmica ascendent (1-2). Després de dues victòries consecutives aconseguides realitzant un futbol molt alegre, els nois de Sergi Barjuan s’han posat l’uniforme de treball per remuntar en els darrers 10 minuts de partit el gol inicial de la RB Linenese i sumar la tercera victòria seguida. Una diana de Gerard ‘Peque’ Ferández al minut 86 anotada a la sortida d’un córner i un penal transformat per Ferran Jutglà en l’última jugada del partit han donat als blaugranes tres punts fonamentals contra un rival que arribava a l’enfrontament empatat a punts. Amb aquest resultat, els culers se situen 10ns a la classificació amb 42 punts i es queden a només tres punts de la zona de play-off.

Inici advers

A l’Estadi Municipal de La Línia, en un partit emmarcat sota un fort vent que ha dificultat des dels primers minuts la circulació de pilota d’ambdós equips, el Barça B ha tingut un començament de personalitat. Així, una posada en escena caracteritzada per una forta intensitat dels nois de Sergi Barjuan s’ha transformat en diverses ocasions de gol contra la porteria local que prometien un inici esperançador per als blaugranes, però ni la velocitat per la banda esquerra d’Ez Abde ni la ferocitat golejadora de Ferran Jutglà han pogut avançar als culers en el marcador.

Per la seva banda, el Linense ha anat agafant embranzida a mesura que han passat minuts. El progressiu desempallegament del domini visitant ha donat pas a una fase de joc on les possessions llargues dels barcelonins s’han alternat amb les ràpides jugades al contraatac dels andalusos. En aquest intercanvi d’estils, qui ha sortit guanyador en primera instància ha estat el conjunt local. Enaltits per la seva afició, els blanc-i-negres han aprofitat una jugada aïllada per anotar el primer gol del partit amb una precisa rematada amb la cama esquerra de Víctor Mena amb la qual han marxat al descans liderant el marcador (1-0, min. 20).

Reacció a cop de valentia

Després del pas per als vestidors, el Barça B ha saltat al terreny de joc disposat a capgirar l’avantatge local. Per fer-ho, els blaugranes s’han encomanat a una alta pressió que ha permès als de Sergi Barjuan recuperar diverses pilotes perilloses a camp contrari. Amb aquest context, primer Jutglà amb un potent xut des de fora de l’àrea i després Peque amb una rematada des de dintre de l’àrea han posat la por al cos als andalusos, però una solvent actuació del porter Nacho Miras ha impedit la igualada culer.

En els darrers 15 minuts de partit, Sergi Barjuan ha enviat un missatge encoratjador als seus futbolistes en forma d’un reguitzell de canvis en la parcel·la ofensiva que ha sacsejat l’àtac barceloní. Així doncs, la insistència dels jugadors culers ha tingut recompensa quan Peque ha introduït al fons de la xarxa blanc-i-negra una pilota que ha quedat morta al punt de penal després d’un córner tret des del sector dret (1-1, min. 86).

Trobat l’empat, el Barça B s’ha bolcat completament contra la porteria defensada per Nacho Miras. Ocasió rere ocasió, els blaugranes s’han anat acostant al gol fins que, al temps afegit, l’àrbitre ha assenyalat un clar penal en favor dels culers per una falta feta contra Peque quan estava en boca de gol. L’home-gol de l’equip, Ferran Jutglà, s’ha carregat de responsabilitat i ha transformat la pena màxima amb seguretat per regalar al Barça B la tercera victòria consecutiva.

La Fitxa

RB Linense, 1

Barça B, 2

RB Linense: Nacho Miras, Loren, Fran Morante, Muñoz, Mena, Dorrio (Semanes, min. 88), Sergi, Nicolás Delmonte (Masllorens, min. 79), Antoñito (Chironi, min. 88), Leandro (Koroma, min. 70), Gerard Oliva (Martín, min. 79).

Barça B: Tenas, Balde, Mika Mármol, Arnau Comas, Diounkou (Jordi Escobar, min. 83), Matheus Pereirea, Nils Mortimer (Aleix Garrido, min. 75), Lucas de Vega (Aranda, min. 75), Fabio Blanco (Peque, min. 64), Ferran Jutglà, Ez Abde.

Gols: 1 – 0, Víctor Mena (min. 20); 1 – 1, Gerard ‘Peque’ Fernández (min. 86); 1 – 2, Ferran Jutglà (min. 94).

Àrbitre: Antonio Sánchez Sánchez. Ha amonestat amb targeta groga als locals Delmonte, Mena i Morante i el visitant Alex Balde.