Real Madrid Castilla – Barça B: Torna el Clàssic de filials

Real Madrid Castilla – Barça B: Torna el Clàssic de filials

[21 hores, Esport3 i Footters] Els blaugranes visiten l’Estadi Alfredo Di Stefano en la vuitena jornada de la Primera RFEF en un duel històric que es recupera després de set anys

Set anys després es viurà aquest dissabte un duel històric i especial (21 hores, Esport3 i Footters). I és que el Barça B i el Real Madrid Castilla s’enfronten en la vuitena jornada de la Primera RFEF. Serà el primer Clàssic de filials en aquesta nova categoria, creada aquesta temporada. L’escenari del primer combat serà a l’Estadi Alfredo Di Stefano on el filial blanc suma set punts de nou possibles en aquest inici de campionat.

El conjunt dirigit per Sergi Barjuan arriba al duel en un bon estat de forma després de sumar tres victòries en els últims quatre partits. L’últim davant un bon rival com el FC Andorra a l’Estadi Johan Cruyff (2-1). La classificació situa als blaugranes en el novè lloc amb 11 punts, i al Real Madrid Castilla en la 15à posició amb 7 punts, tots assolits a casa, el que indica que és un rival que es fa fort a Valdebebas. Ara bé, els Clàssics, i en aquest cas, de filials, no entenen de classificacions ni de resultats, perquè la rivalitat entre tots dos conjunts ja fa que el duel s’iguali per si sol.

“No he transmès cap tipus de diferència als jugadors. Els he dit que són tres punts iguals, que se li ha de donar valor al que està fent el Real Madrid Castilla a casa perquè no ha perdut encara i ha fet vuit gols en tres partits”. Són paraules del tècnic, Sergi Barjuan, davant els micròfons de Barça TV en la prèvia del duel i ha reconegut que “guanyar seria un cop d’efecte per partida doble”: “Guanyar al Real Madrid Castilla i a Madrid per una banda et reforça i et motiva i, per altra banda, comences a distanciar-te de la part baixa i estar en posicions capdavanteres que et dona més tranquil·litat”.

El capità, Arnau Comas, creu que “l’equip no s’ha de sobreexcitar”: “És un duel especial per a tots, pels culers, pels jugadors, però és un partit igual que la resta i volem fer-nos forts també fora de casa, que ens està costant una mica més”.

El partit, a més, tindrà un retrobament especial sobre la gespa. I és que Antonio Aranda es retrobarà amb el seu germà, Oscar Aranda, que milita a les files del conjunt madridista. Serà la primera vegada que els dos germans s'enfrontin un a l'altre. Tots dos amb protagonisme als dos equips.

La convocatòria

Per aquest partit, Sergi Barjuan que, no podrà comptar encara amb Arnau Tenas i Peque per lesió, sí que ho podrà fer amb Iñaki Penya, en dinàmica de primer equip, i ha convocat als següents 18 jugadors: Carevic, Guillem Jaime, Comas, Mika Mármol, Álvaro Sanz, Rodado, Lucas de Vega, Nils Mortimer, Matheus, Iñaki Peña, Ndiaye, Jandro, Aranda, EZ Abde, Ramos Mingo, Escobar, Jutglà i Arnau Solà. Igor Gomes, Kays Ruiz, Zacarías Ghailán i Peque Polo han quedat fora per decisió tècnica.

Retrobament a les banquetes: Raúl González - Sergi Barjuan

El destí ha volgut que el primer Clàssic de filials a la Primera RFEF tingui com a tècnics a dos llegendes del Reial Madrid i el FC Barcelona, com són Raúl González i Sergi Barjuan. Tots dos tècnics es van enfrontar en 14 Clàssics com a jugadors, amb un balanç positiu pel tècnic culer amb set victòries, cinc empats i dues derrotes. Aquest dissabte, a l’Alfredo di Stefano de ben segur que recordaran anècdotes viscudes en el passat, però durant els 90 minuts del partit estaran amb la concentració màxima per guanyar el duel.

Els precedents

Els Real Madrid Castilla – Barça B han deixat partits per al record. Des d’aquell primer disputat el 8 de gener de 1975 amb victòria blaugrana per 2-0 en una eliminatòria de Copa del Generalíssimo,  s’han viscut un total de 36 duels, amb un balanç de 13 victòries blaugranes, sis empats i 17 victòries blanques.

Un dels dues més recordats per als aficionats culers és el doble enfrontament en la fase d’ascens a la Segona Divisió A el curs 1997/98, en què el Barça B es va imposar al Miniestadi per 5-0 en una golejada històrica amb un gol d’un jove Carles Puyol. La tornada es va disputar al Santiago Bernabéu amb victòria blaugrana per 0-2 i aquell equip – amb jugadors com Xavi, Puyol, Gabri, Luis Garcia, entre d’altres -, va ascendir a la divisió de plata.

Els últims precedents daten de la temporada 2013/14 quan el Barça B es va imposar al Miniestadi per 2-0, amb gols de Sandro i Dani Nieto, però va caure a l’Alfredo Di Stefano per 3-1. Així doncs, enguany els blaugranes volen aconseguir un millor resultat que en la seva última visita i tornar cap a Barcelona amb els tres punts. L’espectacle està més que assegurat!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut