Garcia Pimienta arriba als 100 partits

Garcia Pimienta arriba als 100 partits

El tècnic català, que va debutar el 28 d'abril de 2018 a la banqueta del 'Barça B, dirigirà aquest diumenge contra l'Eivissa el seu partit número 100 com a entrenador del filial blaugrana

Francesc Xavier Garcia Pimienta està d’aniversari. El tècnic català, que va debutar a la banqueta del Barça B el 28 d’abril del 2018, arribarà aquest diumenge contra l’Eivissa al centenar de partits al filial. Una celebració que pot ser molt especial ja que pot venir acompanyada, en cas de victòria, de la classificació matemàtica de l’equip per al play off d’ascens a Segona Divisió A. 

Garcia Pimienta, el vuitè entrenador que més partits ha dirigit al Barça B en la seva història, va néixer el 3 d’agost de 1974 a Barcelona. Al 1986 va començar a jugar a les categories inferiors del FC Barcelona fins arribar al Barça B i a debutar amb el primer equip el 26 de maig de 1996. Des de l’any 2001, ha estat entrenant a les categories inferiors del FC Barcelona, passant del Cadet A fins al Barça B. Després de dirigir a diversos equips a la Masia, Garcia Pimienta va estar dues campanyes sent el segon entrenador del Barça B (del 2015 al 2017). A inicis de la temporada 2017-18, va passar a entrenar el Juvenil B, i poc després, al Juvenil A. Precisament, amb el Juvenil A va aconseguir proclamar-se campió de Lliga i també de la UEFA Youth League a Nyon, guanyant un doblet. Posteriorment, va fer-se càrrec del Barça B a les acaballes de la temporada 2017-18, amb l’equip a Segona Divisió A, després de la destitució de Gerard López com a entrenador del filial blaugrana. Garcia Pimienta va debutar el 28 d’abril del 2018 amb una derrota per 1-0 al camp de l’Almeria.

pimi

 

Classificats per a la Primera RFEF

El filial blaugrana va finalitzar en vuitena posició en la seva primera temporada complerta, la 2018/19, com entrenador al Grup 3 de Segona Divisió B. La passada campanya, la 2019/20 marcada per la crisi sanitària de la COVID-19, l’equip va entrar al play off d’ascens com a segon classificat. Al play off d’ascens va superar al Valladolid B (3-2) i al Badajoz als penals, després d’empatar 1-1 al final dels 90 minuts, però va caure al darrer i decisiu partit davant del Sabadell (1-2). Aquesta temporada, amb el Barça B més jove de la història, amb una mitjana d’edat de 19,8 anys, ja ha classificat al filial per a la nova Lliga, la Primera RFEF, que naixerà la propera temporada i demà té la primera oportunitat per certificar l’accés al play off d’ascens a Segona Divisió A.

El Barça B, amb Garcia Pimienta a la banqueta, ha guanyat 43 partits, ha empatat 27 i ha perdut 29. Ha marcat 133 gols i ha encaixat 102. La major victòria aconseguida amb Garcia Pimienta a la banqueta ha estat el 6-0 aconseguit aquesta temporada contra L’Hospitalet a l’Estadi Johan Cruyff. La major derrota va ser la temporada 2019/20 a l’estadi Rico Pérez d’Alacant quan el filial va caure per 4-1 amb l’Hèrcules.

Però més enllà dels números, l’etapa de Garcia Pimienta al filial deixa com a segell d’identitat un estil propi, amb el més pur ADN Barça, que es pot reconèixer en qualsevol escenari. Garcia Pimienta, a més, ha contribuït en aquests darrers anys en la formació de jugadors com Iñaki Peña, Arnau Tenas, Òscar Mingueza, Ronald Araujo, Riqui Puig, Ilaix Moriba, Àlex Collado i Konrad de la Fuente que s’estan consolidant en el primer equip. 

ilias

Debut de 15 juvenils amb el filial

Un dels majors èxits de Garcia Pimienta a la banqueta del filial es que ha tornat a fer funcionar l’ascensor entre el Juvenil A i el Barça B. Des que es va fer càrrec de l’equip el 25 d’abril del 2018 han estat 15 els juvenils que han debutat amb el Barça B. Jandro, Konrad, Nils Mortimer, Arnau Tenas i Nico van debutar la temporada 2018/19, mentre que Ilaix Moriba, Peque, Mika i Antonio Jesús Cantón, ara al Vila-real C, ho van fer la 2019/20. Aquella mateixa temporada 2019/20, Ansu Fati va disputar diversos partits de pretemporada amb el Barça B, com el Torneig de l’Estany, però no va arribar a debutar de forma oficial al filial blaugrana al pujar directe al primer equip.

Ilias Akhomach va debutar aquesta temporada a la jornada 4 de Lliga al camp de l’Andorra, Alejandro Balde ho va fer una jornada després al camp de L’Hospitalet, a José Marsà li va arribar el torn a la jornada 7 al camp del Llagostera, a Jaume Jardí li va arribar la oportunitat al camp del Nàstic de Tarragona i Gavi va debutar en la golejada davant l’Hospitalet. Alarcón ha estat el sisè juvenil que debuta aquest curs i el quinzè en l’era Garcia Pimienta. Un entrenador que demà arribarà a casa, a l’Estadi Johan Cruyff, als 100 partits a la banqueta del Barça B. ‘Pimi’ està d’aniversari i ho vol celebrar amb una victòria que certifiqui l’accés de l’equip al play off d’ascens a Segona Divisió A.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut