Barça B – CD Badajoz: A la final! (1-1; 5-3)

Els de Garcia Pimienta es classifiquen per a l'últim partit del play-off d'ascens a Segona en marcar els cinc llançaments de la tanda de penals

Classificats per a la final del play-off! El Barça B de Garcia Pimienta ha aconseguit eliminar el Badajoz i l'Algesires, i ara jugarà la gran final per assolir l'ascens a Segona. I ho ha fet en un partit complicat, que ha necessitat la tanda de penals per decidir-se, després de l'1-1 amb què s'ha acabat el temps reglamentari i la pròrroga, amb gols de Guzmán Casaseca i Manaj.

Finalment, Akieme, Araujo, Cuenca, Manaj i Monchu han transformat tots cinc llançaments per, d'aquesta manera, mantenir viu el preciós somni de l'ascens.

Un rival dur

L'alegria sempre és més gran quan t'esforces de valent per assolir algun objectiu. I això és el que li ha passat al Barça B, que ha hagut de treballar molt, i amb paciència, per batre el Badajoz. Perquè, tot i el domini i el control de la pilota, l'ofici i la solidesa del rival no ha posat les coses fàcils. Els blaugrana han tingut moltes ocasions, això sí, però no han pogut avançar-se en l'electrònic. Especialment perquè, en el primer temps, un gran Kike Royo sota els pals ha estat qui ha comandat la defensa del Badajoz, amb cinc aturades de mèrit. Això, a més, s'ha sumat al fet que els de Pedro Munitis han aprofitat l'única errada blaugrana per posar-se per davant en el marcador, després d'una recuperació de Sergi Maestre i d'una assistència cap a l’arribada de Guzmán Casaseca, que ha batut Iñaki Peña (0-1, min 39).

El Barça no abaixa els braços

Amb avantatge en el marcador, el Badajoz ha sortit amb encara més ordre al darrere en l’inici del segon temps. Però el Barça B no s’ha fet petit i ha continuat buscant la porteria rival. De fet, durant els primers vint minuts de la represa, la possessió ha estat del 81%.

Això ha fet que els blaugrana tinguessin oportunitats, la més clara la d’Akieme, que ha estat a punt de fer l’empat però la seva rematada ha trobat amb el pal (min 57). I, tot i que ha costat enderrocar el mur, finalment un cop de cap de Manaj, molt ben col·locat, ha pogut posar l’empat (1-1, min 82). Un bon premi per al Barça, que ha forçat la pròrroga quan el temps ja s’esgotava.

Els penals, decisius

Un 1-1 que tampoc no s’ha trencat a la pròrroga, tot i alguna ocasió perillosa per part dels dos conjunts. Així que l’eliminatòria s’ha vist resolta des dels onze metres a favor del Barça, amb un ple de penals transformats. Akieme, Araujo, Cuenca, Manaj i Monchu han fet els cinc del Barça, mentre que Iñaki Peña ha aturat el de César Morgado. La final, doncs, ja espera! El proper diumenge, en joc el capítol definitiu.

LA FITXA

Barça B, 1 (5)

CD Badajoz, 1 (3)

Barça B: Iñaki Peña, Morer, Cuenca, Monchu, Araujo, Jandro (Mingueza, min 81), Akieme, Matheus (Reis, min 68), R. Manaj, Konrad (Gerard, min 65) i Ilaix Moriba (Nils, min 68).

Badajoz: Kike Royo, Toni Abad (Fobi, min 105), Candelas (Kike Pina, min 119), César Morgado, Sergi Maestre, Guzmán Casaseca (David Concha, min 68), Caballero (Ramos, min 60), Aquino (Santamaría, min 60), Álex Corredera, Pablo Vázquez i Adilson (Isma Cerro, min 119).

Gols: 0-1, Guzmán Casaseca (min 39). 1-1, Manaj (min 82). Penals. 1-0, Akieme. 2-0, Araujo. 2-1, Isma Cerro. 3-1, Cuenca. 3-2, Concha. 4-2, Rei Manaj. 4-3, Corredera. 5-3, Monchu.

Àrbitre: Raúl Martín González Francés. Ha amonestat amb targeta groga Reis, Araujo i Mingueza.