Estudis 'on-line' des del confinament

Estudis 'on-line' des del confinament

Els jugadors del Barça B i del Juvenil A que cursen estudis superiors segueixen avançant en els seus respectius temaris des de casa en contacte permanent amb les seves universitats

Antonio Sola i Josep Jaume van rebre dimarts, a través de la plataforma en línia que utilitza Blanquerna - URL, tota la feina que han de fer aquests dies de confinament i ahir ja van començar a treballar des de casa. El primer a Terol i el segon a Mallorca. Els dos jugadors del Juvenil A de Franc Artiga cursen primer de CAFE (Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport). Aquest semestre, al coincidir amb el final de temporada, els dos han triat el bloc teòric format per Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport, Sociologia i Història de l'Esport. Així que, des d’ahir, un cop han realitzat la sessió diària d'exercicis que els envia cada dia el seu preparador físic, Andrés Martín, han obert els llibres i s’han posat a estudiar. No seran els únics. Com ells, al Barça B i al Juvenil A, també Jandro Orellana, Sergio Akieme, Sergi Puig, Sergi Rosanas i Oriol Soldevila dedicaran unes dues o tres hores de la jornada d'avui a estudiar.

b58e8b9a-7fac-4621-a883-9bf239609b28

Sergio Akieme i Sergi Puig comparteixen grau: Fisioteràpia. Sergio Akieme, madrileny de 22 anys que va arribar a el Barça B l'estiu passat, estudia a distància a la Universitat Camilo José Cela de Madrid. Només li falten 6 assignatures per acabar la carrera. "Tenim una plataforma on line en la qual els professors ens indiquen tota la feina que hem de fer tant a nivell individual com en els diferents grups d’estudiants en els quals estem integrats. De moment, no hi ha exàmens. Els farem de manera presencial quan acabi el confinament pel coronavirus. Jo, per exemple, l'últim examen que vaig fer a Madrid va ser fa un mes de l'assignatura Fisioteràpia en Poblacions Especials", comenta Akieme. Aquests dies, que passa confinat a casa amb la seva parella, se centrarà en les assignatures de Nutrició en Fisioteràpia i Gestió de Centres Sanitaris. Sergi Puig també segueix els seus passos. El porter del Barça B, de 21 anys, està cursant assignatures de tercer i de quart curs. Ja li queda poc, també, per acabar els estudis. "Aquests dies en què estem a casa aprofitaré per donar una bona empenta a assignatures com Fisical Activity, que la fem en anglès, o Neurologia”.

També el seu company d'equip, Jandro Orellana, donarà una bona empenta a algunes de les assignatures que cursa en el Grau de Màrqueting i Investigació de Mercats a la UOC. Un grau que proporciona un ampli coneixement de les diferents àrees de valor de l'empresa i aprofundeix en l'àmbit del màrqueting i en les funcions específiques de la investigació de mercats. "Estic a primer de carrera i aquests dies em centraré molt, per exemple, en assignatures com Mercats i Conductes, Iniciativa Emprenedora o Tecnologia, Investigació i Comunicació. Dedico unes tres hores al dia a estudiar ", explica.

Al Juvenil A, no tots estudien CAFE com l’Antonio Sola i el Josep Jaume. El defensa Sergi Rosanas estudia primer de Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting a la Blanquerna - URL. Ell, com els seus companys del Barça B i del Juvenil A, anava a classe a la tarda i ara estudia on line. "Aquests dies toca ficar-se a fons amb l’Estètica, la Sociologia i l’anglès, sense oblidar-nos, això sí, de mantenir la forma cada dia per estar preparats quan es reprengui la competició", assegura. Igual que Rosanas, Oriol Soldevila, que passa aquests dies confinat a casa amb els seus pares, aprofitarà per avançar temari en les assignatures d'Història Econòmica i Microeconomia que cursa a primer d'ADE a la UB. "Aprofitarem al màxim, ara que tenim temps, per aprovar-les, que després en plena competició tot és més difícil", afirma Soldevila que, com la resta dels seus companys, rep en tot moment el suport del seu tutor de la Masia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut