Torn per a la Copa d'Espanya

Torn per a la Copa d'Espanya

Malgrat que el Barça de futbol sala afronta aquesta cita tocat per les baixes, l'equip de Jesús Velasco vol aconseguir el setè trofeu per a les vitrines del Club

El Barça de futbol sala afronta aquesta setmana una de les més maques de la temporada. I és que del 21 al 24 de març es disputa a Cartagena la Copa d’Espanya. L’objectiu és intentar sumar un nou títol, en una edició en què l'equip blaugrana donarà el tret de sortida el proper dijous, contra el Xota (19 hores), als quarts de final de la competició.

Quadre

No serà fàcil, perquè l'equip de Jesús Velasco arriba molt tocat per les baixes. Malgrat tot, el conjunt culer vol sumar la seva setena Copa d'Espanya de futbol sala. A més, seria la quarta en les darreres sis edicions, ja que només s’haurien escapat la de la temporada 20/21, quan l’Inter va derrotar els culers a la final (6-1), i la del curs passat, també contra l'Inter però en unes semifinals que es van decidir als penals (1-1; 1-4)

Uns anys exitosos

Després de cinc temporades sense aixecar aquest títol, la temporada 2018/19 el Barça va guanyar de nou la Copa d’Espanya de la mà d’Andreu Plaza a València. En la final contra ElPozo Múrcia, els gols de Ferrao i Marcenio van neutralitzar la diana de Pito (2-1), llavors a l’equip murcià i ara al Barça. Una Copa que va anar seguida d’una segona, la temporada 2019/20, a Màlaga i contra el Viña Albali Valdepeñas (3-4), amb gols d’Adolfo, Aicardo, Boyis i Marcenio.

La derrota en la final de Madrid del curs 2020/21 contra l’Inter va fer mal, però la temporada següent, i ja de la mà de Jesús Velasco, l’equip es va refer a Jaén. No sense patir, perquè va necessitar els penals contra ElPozo Múrcia després del 3-3 amb què es va arribar al final de la pròrroga. Però el 7-6 aconseguit a la tanda de penals va donar un nou títol.

Les altres tres Copes d’Espanya

A banda d’aquests tres títols més recents, el Barça té en el seu palmarès tres Copes d’Espanya més. Amb Marc Carmona a la banqueta, i jugadors com Jordi Torras, Saad, Fernandao, Wilde o Lin, l’equip blaugrana va aixecar-ne tres de seguides el 2011 (contra ElPozo, a Segòvia, per 3-2), el 2012 (contra el Santiago Futsal, a Logroño, per 5-3) i el 2013 (de nou contra ElPozo Múrcia, a Alcalá de Henares, per 4-2).

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut