Alzira - Barça: Victòria de mèrit (1-4)

Els de Jesús Velasco s'han refet de la manca d'efectivitat del primer temps i han pogut endur-se un triomf molt important per recuperar sensacions | FOTO: Carla Cortés

L'eliminació als quarts de final de la Copa del Rei contra el Peníscola va fer molt de mal, però aquest dissabte el Barça de futbol sala ha tingut una oportunitat per refer-se. I ho ha fet a les mil meravelles, en un partit que ha costat, contra un rival que, tot i ser el cuer de la lliga, acumulava quatre jornades sense perdre.

Però els de Jesús Velasco, tot i que han tingut problemes d'efectivitat en el primer temps, han ensenyat una gran versió i han acabat derrotant l'Alzira amb gols de Catela i Erick i un doblet de Sergio González. Tot plegat per mantenir-se ferms al capdavant de la classificació.

L'efectivitat no acompanya

El Barça ha estat clarament superior en el primer temps i ha tingut moltes ocasions per avançar-se. Ho ha acabat fent, però en el darrer minut abans del descans i de penal. D'oportunitats per fer-ho abans n'ha tingut, la primera un xut de Dyego que s'ha topat amb el pal (min 2). Però també Sergio González, Adolfo, Catela i Lozano podrien haver marcat.

El penal transformat per Catela en el darrer minut de la primera part ha estat un premi per a un Barça (0-1, min 19) que, malgrat tot, s'ha salvat de l'empat després que un xut de Rubi s'estavellés amb el pal pràcticament sobre la botzina. No l'ha pogut evitar, però, just a la represa, quan Gon Castejón ha aprofitat una recuperació per fer l'1-1 (1-1, min 21).

S'aixeca el Barça

L'empat no ha canviat el guió del partit, amb un Barça que ha continuat portant el pes del joc i les ocasions, tot i que l'Alzira també ha fregat el gol. Finalment, però, ha estat el Barça qui novament ha decantat la balança, amb una jugada de Catela que ha estat aprofitada de cap per Sergio González (1-2, min 32).

Aquesta vegada, i a diferència del 0-1, el Barça ràpidament ha pogut ampliar distàncies per acostar-se cap al triomf. Novament ha estat Sergio González, que no ha perdonat davant Nacho Serra (1-3, min 33) pocs instants després.

Una victòria que ja no s'ha escapat, primer perquè Dídac ha salvat el 2-3 en una doble intervenció molt perillosa a poc més de 3 minuts per al final i, posteriorment en el refús, perquè Erick ha transformat la contra (1-4, min 37).

Acció que ha acabat per definir l'electrònic i que ha permès als culers sumar tres punts més al capdamunt de la classificació. Importants, perquè ara el repte que se li presenta al Barça és d'altura: ElPozo, el Jaén i el Palma ja esperen.

LA FITXA

ALZIRA, 1

BARÇA, 4

Alzira: Nacho Serra, Rubi, Gon Castejón, Álex Naranjo, T. Selbach -cinc inicial- Hugo Alonso, Peiró, Carlos, Pesk, Joaki, Eric Panés.

Barça: Dídac, Antonio, Erick, Dyego, Adolfo -cinc inicial- Catela, Sergio Lozano, Matheus, Sergio González, André Coelho.

Gols: 1-0, Catela, de penal (min 19). 1-1, Gon Castejón (min 21). 1-2, Sergio González (min 32). 1-3, Sergio González (min 33). 1-4, Erick (min 37).

Àrbitres: Almeida León, Carrión Álvarez. Groga als locals Pesk i Gon Castejón i als visitants Catela i André Coelho.