Una Final Four per treure's l'espina

Una Final Four per treure's l'espina

El Barça de futbol sala lluitarà el proper mes de maig per guanyar una nova Champions, la cinquena de la secció, després de deixar enrere ja l'eliminació de la temporada passada

El Barça de futbol sala ha tornat allà on mereix ser per història: a la Final Four de la Champions. L'equip de Jesús Velasco ha aconseguit el bitllet per a la fase final, que es disputarà la primera setmana de maig, després de quedar primer del seu grup de la Ronda Elit. No sense patir, perquè a Riga els culers van haver de suar de valent. 

Primer, per les absències per lesió de jugadors importants com Sergio Lozano, Ferrao, Álex Yepes o Sergio González. Però és que, a més, van disputar aquesta ronda amb la incorporació d'última hora en la convocatòria de Matheus i Miquel Feixas, recentment recuperats de la lesió i encara sense cap partit a les seves cames, i amb el tocat Catela.

"El mèrit real només el sabem nosaltres, que som els que venim aquí i hem de jugar amb les condicions que juguem a vegades", va dir Dídac Plana després del darrer partit contra el Riga Futsal. "Des de fora sembla que son tres 'patxangues' i si no guanyem cada dia 8-0 és un fracàs. Però això costa moltíssim i, per tant, ho valorem molt. És un pas molt important", va comentar el tercer capità de l'equip.

 

I és que el Barça es va fer fort i, en una nova mostra de caràcter, va poder oblidar l'eliminació de la temporada passada a mans de l'Anderlecht. "Quan teníem algun dubte, alguna por o cansament, era molt important recordar la frustració viscuda la temporada passada, quan vam caure eliminats i després no vam poder disputar la Final Four. Va ser una sensació que ens va amargar el dia a dia i, per sort, aquest any hem pogut passar", va voler recordar Dídac. 

Això sí, es va haver de treballar molt ja que, a nivell esportiu, els rivals no ho van posar fàcil. El Città di Eboli va donar la sorpresa en el primer partit, amb Pito sancionat, i va aconseguir un empat (2-2) amb un gol a 9 segons per al final

Això obligava el Barça a guanyar els dos partits que quedaven si volia ser a la Final Four. I ho va fer: primer derrotant contundentment l'Etoile Lavalloise (0-7) i, en la darrera jornada, imposant-se el Riga Futsal de Ricardinho i Thalles en una gran final (2-3), amb emoció continguda fins al final, però en un partit que finalment va sortir cara. 

"Aquí ningú regala res", va afirmar el tècnic Jesús Velasco un cop classificats. "S'ha vist un altíssim nivell de tots els equips. Vam dir que era el grup més dur i al final s'ha pogut veure. Ha estat difícil i complicat, però això també honora aquest esport. Ho hem hagut de donar tot i jugar al límit per tal d'assolir l'objectiu", va explicar. 

Desena Final Four en 12 anys

D'aquesta manera, el Barça ja sap que jugarà una nova Final Four. Serà la desena que disputi l'equip blaugrana en 12 anys, d'ençà de la de Lleida 2012 que va significar l'estrena en una fase final.

Des de llavors, el Barça només se n'ha perdut tres: la del 2015/16 a Guadalajara i la del 2016/17 a Almaty, ja que l'equip no va arribar a disputar aquelles dues edicions de la màxima competició europea, i la del 2022/23 a Palma, després de ser eliminats a la Ronda Elit.

Així doncs, els culers buscaran la seva cinquena corona, després de la de Lleida 2012, Baku 2014, Barcelona 2020 i Riga 2022.

2022-05-01_FINAL_FCBFUTSALvsSPORTING_75

Amb temps per endavant per pensar-hi, la clau serà recuperar sensacions i millorar físicament. "Quan aconsegueixes alguna cosa que t'ha costat molt és gratificant. Però, malgrat tot, hem de sortir amb la lliçó ben apresa. Les circumstàncies eren les que eren, és cert, però hem viscut moments en què hem concedit massa. Si volem ser campions d'Europa, hi ha errors que no ens podem permetre", va sentenciar Dídac. 

Per a Velasco, a més, ara l'important també serà veure la capacitat de recuperació d'un equip tocat físicament per l'esforç que està fent: "La Final Four era un objectiu marcat en el calendari. Amb el bitllet ja aconseguit, hem d'aparcar-la durant uns mesos. Ara hem de recuperar jugadors, perquè estem fent un esforç terrible".

I és que primer tornarà la Lliga, ja aquest proper dissabte contra el Còrdova Futsal i abans d'acabar l'any amb la visita del Xota al Palau.

Per Reis tocarà defensar la Supercopa d'Espanya, que enguany es disputa a Jaén el 6 i el 7 de gener. Sense temps per descansar, l'equip culer iniciarà també el seu camí cap a la reedició de la Copa del Rei. Debutarà a Torrejón de Ardoz, a partit únic contra l'Inter, en els vuitens de final de la competició el 17 o el 18 de gener. En cas de classificació, els quarts de final seran a finals de febrer. 

Ja al març, del 21 al 24, l'equip de Velasco tindrà l'oportunitat de guanyar un altre títol, amb la disputa de la Copa d'Espanya de Cartagena. Després d'un abril per preparar a consciència la Final Four, malgrat l'aturada per seleccions de la segona setmana del mes, arribarà la cita del maig marcada en vermell. I és que la Champions ja torna a esperar el Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut