Objectiu: aconseguir la setena Copa d’Espanya

Objectiu: aconseguir la setena Copa d’Espanya

El Barça vol guanyar el quart trofeu de les darreres cinc edicions d’aquesta competició, una de les més especials del curs quant a format

El Barça afronta aquesta setmana una de les més maques de la temporada. I és que del 9 al 12 de febrer es disputa a Granada la Copa d’Espanya, amb el Barça com a actual campió. L’objectiu, doncs, no és un altre que el d’intentar revalidar el títol, en una edició que, per al conjunt blaugrana, donarà el tret de sortida el proper dijous, contra el Valdepeñas (19 hores), als quarts de final de la competició.

Quadre Copa d'Espanya

En cas de passar a les semifinals de dissabte i, posteriorment, accedir i guanyar la final de diumenge, el Barça de futbol sala sumaria la seva setena Copa d’Espanya. I seria, a més, la quarta en les darreres cinc edicions, ja que només s’hauria escapat la de la temporada 20/21, quan l’Inter va derrotar els culers a la final (6-1).

Uns anys exitosos

Després de cinc temporades sense aixecar aquest títol, la temporada 2018/19 el Barça va guanyar de nou la Copa d’Espanya de la mà d’Andreu Plaza a València. En la final contra ElPozo Múrcia, els gols de Ferrao i Marcenio van neutralitzar la diana de Pito (2-1), llavors a l’equip murcià i ara al Barça. Una Copa que va anar seguida d’una segona, la temporada 2019/20, a Màlaga i contra el Viña Albali Valdepeñas (3-4), amb gols d’Adolfo, Aicardo, Boyis i Marcenio.

La derrota en la final de Madrid del curs 2020/21 contra l’Inter va fer mal, però la temporada següent, i ja de la mà de Jesús Velasco, l’equip es va refer a Jaén. No sense patir, perquè va necessitar els penals contra ElPozo Múrcia després del 3-3 amb què es va arribar al final de la pròrroga. Però el 7-6 aconseguit a la tanda de penals va donar un nou títol.

 

Les altres tres Copes d’Espanya

A banda d’aquests tres títols més recents, el Barça té al seu palmarès tres Copes d’Espanya més. Amb Marc Carmona a la banqueta, i jugadors com Jordi Torras, Saad, Fernandao, Wilde o Lin, l’equip blaugrana va aixecar-ne tres de seguides el 2011 (contra ElPozo, a Segòvia, per 3-2), el 2012 (contra el Santiago Futsal, a Logroño, per 5-3) i el 2013 (de nou contra ElPozo Múrcia, a Alcalá de Henares, per 4-2).

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut