Industrias Sta. Coloma - Barça: Campions de la Copa Catalunya! (4-5)

Els blaugranes s’han proclamat campions per onzena vegada de la Copa Catalunya després de guanyar en un partit dominat pels de Jesús Velasco

El conjunt blaugrana s’ha imposat a l’Industrias Santa Coloma (4-5) i s’ha convertit en campió de la Copa Catalunya per onzena vegada a la seva història en un partit molt competit. El capità Sergio Lozano ha aixecat el trofeu juntament amb tots els seus companys al pavelló Municipal de Martorell.

Els golejadors del partit han estat Pito (x2), Adolfo, Catela i Coelho per part del Barça, i Povill (x2), Pito, en pròpia porteria, i Corso per part de l'Industrias en un partit que ha tingut dues parts molt diferenciades. Una primera dominada pel Barça i una segona que ha destacat per la igualtat.

Matheus, que ha tingut unes molèsties durant la primera part, no ha disputat ni un minut de la segona. D’altra banda, Dídac i Ferrao, que s'estan recuperant de les seves lesions, no han format part del partit.

Inici blaugrana

El conjunt de Jesús Velasco ha començat el partit amb una marxa més que el seu rival i el primer gol no s’ha fet esperar. Adolfo ha aprofitat una bona passada de Dyego des de l’àrea pròpia i, després de driblar el porter, ha col·locat el 0-1 al minut 1 de partit. L’inici dels blaugranes ha estat efectiu en el marcador i dominador en el joc.

Sis minuts més tard, el capità Sergio Lozano ha fet una bona recuperació i després de fer un contraatac li ha regalat a Pito el segon del partit al minut set (0-2). La dinàmica del partit ha seguit igual i, d’aquesta manera, ha arribat el tercer gol transformat per Catela d'una assistència d’Adolfo al minut 13. Durant el tram final de la primera part, Pito s’ha fet un autogol després de passar la pilota a Feixas quan aquest no era a la porteria, fet que ha deixat el marcador d'1-3 al minut 16.

El Barça s’assegura el títol

El partit s’ha reprès amb l’Industrias mirant d'apropar-se al marcador i posant una marxa més a la intensitat del joc, però el Barça s’ha fet notar i ha aguantat el ritme inicial dels jugadors entrenats per Xavi Closas. Després de diverses oportunitats que han acabat amb les aturades de Feixas i dos pals, Corso ha aconseguit escurçar el marcador des del punt de penal al minut 28 (2-3). La intensitat i la dinàmica del partit s’ha igualat entre els dos equips amb anades i tornades dels dos conjunts. L’Industrias també ho ha intentat utilitzant Povill com a porter jugador quan faltaven tres minuts.

Els gols, però, han arribat al minut 40. Primer Coelho ha fet el 2-4 des del doble penal. En la jugada següent Povill ha marcat el 3-4, que els acostava  en el marcador, però Pito l’ha ampliat per als blaugana fent el seu segon gol i col·locant el 3-5.  Povill, finalment, ha marcat el 4-5 als últims segons deixant el marcador ja tancat.

D’aquesta manera i amb un minut final amb quatre gols, dos per cada equip, el Barça s’ha proclamat campió de la Copa Catalunya per onzena vegada al Municipal de Martorell i davant un públic entregat.

Industrias Santa Coloma, 4

Barça, 5

Industrias Santa Coloma: Borja, Uri Santos, Nil, Povill i Cardona –cinc inicial– David Peña, Almagro, David Álvarez, Sebas Corso, Nil Closas, Khalid, Víctor Ramos i Abdel Mottaki.

Barça: Feixas, A.Coelho, Dyego, Catela i Adolfo –cinc inicial– Àlex Lluch (p.s) Matheus, Antonio Pérez, Lozano, Pito, Sergio González, Marcenio i Ortiz.

Gols: 0-1, Adolfo (min 1); 0-2, Pito (min 7); 0-3, Catela (min 13); 1-3, Pito pròpia porteria (min 16); 2-3, Corso (min 28); 2-4, Coelho (min 40), 3-4, Povill (min 40); 3-5, Pito (min 40); 4-5, Povill (min 40).

Àrbitres: Francesc Garcia-Donàs Salvador (principal), Bernardo Simón Benet (principal), Adrià Galí (3r àrbitre) i Sílvia Serrano (assistent). Groga a Rufino, de l'Indrustrias (min 27), i a Dyego, del Barça (min 28).