Pòquer històric en l’estrena de l’era Velasco

Pòquer històric en l’estrena de l’era Velasco

És la segona vegada en tota la història de la secció que el Barça suma 4 títols en una temporada després d’aconseguir-ho també el 2012 amb Marc Carmona

Supercopa, Copa d’Espanya, Champions i Lliga, per aquest ordre. El Barça ha guanyat quatre dels cinc títols que disputava aquesta temporada, amb l’única excepció de la Copa del Rei que l’equip va deixar escapar en una fatídica tanda de penals a la pista del Betis, i tanca una temporada excel·lent. 

 

La sisena lliga

Amb el triomf a Palma, el Barça ha aconseguit la sisena lliga de la seva història i la tercera en les últimes quatre temporades. La primera es va guanyar el 2011 i, posteriorment, en van arribar dues més de consecutives de la mà del Dream Team de Carmona, Ari, Fernandao, Wilde o Saad, entre d'altres. 

Després d’un cicle favorable a Movistar Inter, el Barça d’Andreu Plaza va tornar a guanyar la lliga després de cinc temporades sense aconseguir-ho derrotant ElPozo en la final de l’any 2019. I va repetir la temporada passada en una tanda de penals dramàtica, en el partit decisiu contra el Llevant.

Ara, el sisè títol arriba en la primera temporada de Jesús Velasco a la banqueta, acompanyat dels èxits ja mencionats a la Champions, la Copa d’Espanya i la Supercopa.

L’inici d’una era

Ni el mateix Jesús Velasco s’ho imaginava quan va agafar les regnes de l’equip el passat mes de juliol. “La veritat és que els meus equips sempre han rendit millor la segona temporada i sóc el primer sorprès per com ha anat tot”, reconeix Velasco, que dona tot el mèrit als jugadors. “Des del primer dia he trobat una gran predisposició de tothom per assumir el que volia implementar, i això té molt de mèrit perquè són els millors jugadors del món i la majoria ja ho han guanyat tot”, explica.

Esquerdinha es retira amb la lliga

El triomf a Palma també ha estat el colofó a una carrera de somni per a Esquerdinha. 4 lligues en total, 1 amb ElPozo i 3 amb el Barça; i 15 títols de blaugrana en 5 temporades al Club: 2 Champions, 3 lligues, 3 Copes d’Espanya, 3 Copes del Rei, 2 Supercopes i 2 Copes Catalunya.

Lozano, Ferrao i Coelho fan història

Sergio Lozano també continua ampliant la seva llegenda i guanya la seva cinquena lliga i el seu 29è títol com a jugador del Barça, un rècord absolut. I Ferrao s'emporta el seu quart trofeu de màxim golejador de la lliga.

Una temporada inoblidable en tots els sentits per a tothom, però sobretot per a André Coelho que, des de l’estiu passat, ha guanyat un Mundial i un Europeu amb Portugal, i la Champions, la lliga, la Copa d’Espanya i la Supercopa amb el Barça. Molt difícil de superar.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut