Barça - Palma: El primer punt és blaugrana (4-2)

Dos gols de Dyego, un d’Adolfo i un de Ferrao deixen a l’equip de Jesús Velasco a només una victòria del títol de Lliga

La primera victòria ja és al sac. I el primer pas per al títol de Lliga, fet. Aquest dimarts, al Palau Blaugrana, el Barça de futbol sala ha derrotat el Palma (4-2), en el primer partit de la sèrie final pel títol, i es troba a només un triomf de ser campió. No ho tindrà fàcil, davant un equip balear que així ho ha demostrat malgrat la derrota.

I és que els blaugrana han hagut d’exigir-se de valent per derrotar els visitants, amb un doblet de Dyego i les dianes d’Adolfo i Ferrao. Especialment amb una segona meitat en què els culers han estat millors en defensa i més insistents en atac i que permet sumar el primer punt en el caseller.

Una primera meitat d’alternances

Tot i que tots dos conjunts han sortit amb respecte i s’ha viscut una primera part sense gaires ocasions clares de gol, els primers minuts al Palau han tingut moments per als dos equips. I així ho ha reflectit el marcador, amb el 2-1 amb què s’ha arribat al descans.

Un dels protagonistes, Dyego, que ha inaugurat l’electrònic amb un gol matiner després d’una rematada potent que s’ha colat per sota les cames de Fabio (1-0, min 4). Però el Palma no s’ha enfonsat i, a poc a poc, s’ha acostat a la porteria de Dídac. Nunes i Cainan han tingut les primeres oportunitats, però ha estat Higor, en una jugada individual, el jugador que ha posat les taules (1-1, min 9).

Malgrat tot, qui ha decantat la balança abans del descans ha estat l’equip blaugrana, davant un Palau amb 3.452 espectadors. I l’autor ha estat novament Dyego, amb una jugada marca de la casa i una rematada ajustada al pal (2-1, min 16).

Dyego i també Dídac, perquè ha aturat de forma brillant un doble penal executat per Mancuso que el porter català ha salvat amb una gran intervenció (min 18). No ha tingut, però, tant d’encert en l’inici de la represa, quan Nunes ha aprofitat una errada en la sortida de la pilota per fer el 2-2 ràpidament (min 21).

El Palau, però, ha empès els seus i, així, André Coelho, Pito o Sergio Lozano s’han acostat a la porteria de Fabio. Ha estat Adolfo, però, en una jugada assajada, el que ha tornat a posar el Barça per davant amb una canonada potent que ha acabat amb celebració i petó a l’escut (3-2, min 27).

Resultat que, ara sí, ja ha pogut mantenir-se, amb una solidesa defensiva que ha frenat els visitants i un bon joc coral. Decorat, a més, amb un autèntic golàs de Ferrao, que ha transformat el 4-2 final amb una canonada potent per l’escaire (4-2, min 34). I és que el Pitxitxi no podia fallar a la seva cita amb el gol, el seu 30è aquesta temporada.

Un triomf que permet al Barça sumar el primer punt d’aquesta final pel títol. Ara, el proper dissabte a Son Moix, el ‘Match-ball’ és culer.

LA FITXA

Barça, 4

Palma Futsal, 2

Barça: Dídac, André Coelho, Dyego, Adolfo i Pito –cinc inicial- Carlos Ortiz, Ferrao, Esquerdinha, Matheus, Lozano, Marcenio.

Palma: Fabio, Eloy Rojas, Higor, Tomaz, D. Nunes –cinc inicial- Marlon, Chaguinha, Cainan, Mancuso, Neguinho, Gordillo.

Gols: 1-0, Dyego (min 4). 1-1, Higor (min 9). 2-1, Dyego (min 16). 2-2, Nunes (min 21). 3-2, Adolfo (min 27). 4-2, Ferrao (min 34).

Àrbitres: Carlos Rodrigo Miguel i Fermín Sánchez Molina Tapiador. Groga a Matheus, Dyego i Lozano, del Barça, i a Marlon i Nunes, del Palma.