Barça - Llevant: El primer punt de la final s'escapa als penals (2-2; 4-5)

Barça - Llevant: El primer punt de la final s'escapa als penals (2-2; 4-5)

Els d'Andreu Plaza hauran de guanyar, costi el que costi, a València per forçar el tercer i definitiu matx

Els penals han decantat la balança a favor del Llevant (2-2; 4-5). El primer partit de la final de Lliga ha viscut diferents episodis. Destacar, però, el doblet de Ferrao i les intervencions de Dídac, insuficients per sumar el primer punt. Ara, el Barça haurà de guanyar a València per forçar el tercer i definitiu matx (27 de juny a les 20 hores). 

De la superioritat culer a la granota

Un Palau Blaugrana engalanat ha catapultat el Barça. Les enèrgiques goles barcelonistes s'han traslladat a l'activitat dels d'Andreu Plaza. Amb el discurs de la pilota, ben aviat, s'han mostrat enèrgics. En conseqüència, no només han monopolitzat el joc, també les estadístiques ofensives. Enaltides pel gol de Ferrao (1-0, min. 2). 

Aquest episodi inicial de domini barcelonista ha virat. Perquè del vendaval barcelonista s'ha passat a l'empat granota. Un 1-1, obra de l'exblaugrana Roger Serrano, que s'havia albirat per un pal del Llevant i una estirada de Dídac Plana. 

Quan les alternances s'han instal·lat en les dues porteries, els de Diego Ríos s'han encarregat d'escriure un altre capítol. El de l'avantatge granota. Un altre exblaugrana, Rafa Usín, ha estat l'autor de capgirar l'electrònic. Un 1-2 que Fede, Marc Tolrà i la fusta, en un xut de Marcenio i un altre de Daniel, han sostingut abans del descans. 

Ferrao trenca l'aplom visitant

Els d'Andreu Plaza, amb l'empenta dels espectadors, ha maldat per trencar la defensa visitant, escudada pel porter. No ha estat l'únic argument del Llevant per incomodar el joc culer. Perquè també ha apostat per tenir el control de la pilota.

Tot ha canviat amb l'aparició d'un actiu Ferrao. El de Chapecó s'ha desmarcat de la tendència del partit i ha dibuixat l'empat a dos. Una diana que ha dinamitat els barcelonistes, que s'han espolsat el setge visitant. Així doncs, s'ha instal·lat un context d'equilibri on han escassejat les aproximacions, tant blaugranes com granotes.

L'11 barcelonista ha resistit a viure sense xuts i ha enviat una altra pilota al pal. Una fusta que ha tornat a repel·lir un nou xut, aquesta vegada de Dyego. Aquestes han sigut les raons culers per evitar la pròrroga. Un temps extra que el Llevant també ha volgut evitar amb el porter-jugador. Una superioritat que un providencial Dídac Plana i el pal han negat que es traslladés al marcador, tant als instants finals de temps reglamentari com a la pròrroga. 

Els penals decideixen 

D'aquesta manera, res, ni un xut a porteria buida d'Adolfo, ha evitat la resolució del primer partit de la final als penals. Uns llançaments des del punt fatídic plens d'emoció i alternatives. On un inspirat Fede ha catapultat el primer punt de la final per al Llevant. El següent partit es jugarà a València; el Barça ha de guanyar, costi el que costi, per forçar el tercer i definitiu matx (27 de juny a les 20 hores). 

Al final del matx, Aicardo, que marxa del Club al final de temporada, va rebre un homenatge del Palau Blaugrana, que també ha homenatjat Ximbinha i Daniel.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 2 (4)
Llevant, 2 (5)

Barça: Dídac, Marcenio, Aicardo, Dyego i Ferrao -cinc inicial- Adolfo, Coelho, Esquerdinha, Daniel, Ximbinha, Matheus
Llevant: Fede, Maxi, Rubi, Usín i Pedro Toro-cinc inicial- Roger, Tolrà, Jorge Santos, Rivillos, Esteban, Gallo, Araça

Gols: 1-0, Ferrao (min. 2); 1-1, Roger Serrano (min. 10); 1-2, Rafa Usín (min. 15); 2-2, Ferrao (min. 27)
Penals: 0-0, Toro (atura Dídac); 0-0, Ferrao (atura Fede); 0-1, Tolrà (gol); 1-1, Daniel (gol); 1-2, Rivillos (gol); 1-2 Coelho (atura Fede); 1-3, Maxi (gol); 2-3, Esquerdinha (gol); 2-3, Rafa Usín (atura Dídac); 3-3, Dyego (gol); 3-4, Esteban (gol); 4-4, Aicardo (gol); 4-5, Roger (gol); 4-5 Joselito (atura Fede)

Àrbitres: Navarro Rodríguez-Villanueva i Sarabia Eguiluz. Han amonestat amb target groga els locals Ferrao (min. 32) i Esquerdinha (min. 44) i els visitants Rubi (min. 14), Jorge Santos (min. 19), Rivillos (min. 28), Marc Tolrà (min. 33), Roger (min. 34), Diego Ríos (min. 38) i Fede (min. als penals)

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut