Ribera Navarra - Barça: Victòria a Tudela... i Barça - Inter al play-off! (2-5)

Els d’Andreu Plaza han aconseguit acabar la fase regular en tercera posició després del triomf al Ciudad de Tudela amb gols de Ferrao, Adolfo, Daniel, Povill i Aicardo

El Barça ha acabat la fase regular de la Lliga amb victòria. Els d’Andreu Plaza s’han imposat al Ribera Navarra (2-5), al Ciudad de Tudela, i finalitzen aquesta fase de la competició en tercera posició. Això fa que, per als quarts de final, els catalans s’hagin de veure les cares contra l’Inter, que ha acabat sisè. Una sèrie al millor de tres que ja començarà aquest proper dimecres, al Palau, abans de viatjar a Torrejón el dissabte i tornar al Palau, en cas de ser necessari, el dimarts.

El Barça-Inter, amb factor pista a favor, serà una de les eliminatòries de quarts, mentre que el ElPozo Múrcia - Valdepeñas, el Palma - Saragossa i el Cartagena - Llevant completen el quadre. En cas de classificació, el Barça jugarà contra el guanyador del Palma – Saragossa.

Domini blaugrana a Tudela

El Barça ha pogut escalar posicions en l’última jornada de la fase regular. El triomf contra el Ribera Navarra ho ha fet possible, en un partit dominat pels blaugrana des del primer moment. I també amb una gran efectivitat perquè, malgrat els pals d’Esquerdinha i Ferrao, el resultat al descans així ho indicava (0-4, min 20). Ferrao ha fet el primer quan només s’havien jugat 1 minut i 6 segons, amb un xut ajustat que no ha pogut salvar Adrián (0-1, min 1).

Adolfo, en una jugada d’estratègia, ha augmentat la renda amb una rematada des del primer pal (min 5), mentre que Daniel ha caçat una assistència d’esperó de Marcenio (0-3, min 12). Povill, just sobre la botzina del descans, ha aconseguit el 0-4 (min 20).  A la represa, Aicardo, quan el Barça jugava amb inferioritat per l’expulsió de Dyego, ha fet el cinquè, amb una rematada de primeres de pista a pista directament al fons de la porteria (0-5, min 28).

Però David, amb un penal polèmic, ha fet el primer gol dels locals ja en el tram final (1-5, min 36), mentre que Dani Martín ha reduït diferències a dos minuts i mig (2-5, min 38) per tancar definitivament el marcador.

Homenatge a Ferran Plana

Després del partit, tant el Ribera Navarra com el Barça han participat en l’homenatge a Ferran Plana, germà del porter blaugrana Dídac Plana, que es va haver de retirar del futbol sala als 25 anys per una lesió al turmell. L’exblaugrana havia jugat les seves últimes 4 temporades al Ribera Navarra.

Un acte en què el Barça hi ha volgut estar present i, a més, li ha entregat com a obsequi una samarreta signada per tots els jugadors del primer equip.

LA FITXA

Ribera Navarra, 2

Barça, 5

Ribera Navarra: Adrián, Lemine, Pablo Ibarra, Javi Sena, Gabriel –cinc inicial- Pedro, Terry, Dani Martín, David, J. Mínguez, Nil Closas, Uge.

Barça: Dídac, Marcenio, Daniel, Esquerdinha, Ferrao –cinc inicial- Povill, Matheus, Ximbinha, Dyego, André Coelho, Joselito, Adolfo, Aicardo, Óscar de la Faya (ps).

Gols: 0-1, Ferrao (min 1). 0-2, Adolfo (min 5). 0-3, Daniel (min 12). 0-4, Povill (min 20). 0-5, Aicardo (min 28). 1-5, David, de penal (min 36). 2-5, Dani Martín (min 38).

Àrbitres: Martínez Torres, Moreno Reina. Groga al local Mínguez i doble groga per al visitant Dyego.

Observacions: Abans del partit s’ha fet un minut de silenci en memòria del pare del porter local Gus.