Barça - Sporting CP: El títol europeu s’escapa de les mans (3-4)

Barça - Sporting CP: El títol europeu s’escapa de les mans (3-4)

Una segona meitat fatídica condemna els blaugrana, després que l’equip portuguès capgirés el 2-0 de Marcenio i Ximbinha

Derrota al Kresimir Cosic Hall de Zadar. El Barça ha caigut derrotat contra l’Sporting CP en la final de la Champions (3-4) i no ha pogut reeditar el títol de campió d’Europa. Quatre gols en un segon temps per oblidar han sentenciat els homes d’Andreu Plaza, que optaven a guanyar la seva segona Copa d’Europa en una mateixa temporada després d’aixecar la del passat mes d’octubre a Barcelona. Però, malgrat intentar-ho fins al final i tenir opcions d’empatar en els darrers segons, els gols de Zicky, Erick, Joao Matos i Pany Varela han resultat decisius.

I això que l'inici del Barça ha estat molt bo, i ha pogut arribar al descans amb un avantatge de 2-0. Malgrat tot, el pas pels vestidors ha despertat els portuguesos, que no han perdonat en les seves accions ofensives i han pogut dur a terme una remuntada que, finalment, ha separat el Barça del trofeu de la Champions. 

 

Brillants en l'inici

La intensitat ha estat la tònica del Barça en un primer temps demolidor. S'ha avançat ràpidament i ha controlat el ritme del joc en pràcticament tot moment. Com que es tractava d'una final, el protagonista del primer gol no ha estat un altre que Marcenio, que no ha faltat a la seva cita i ha obert la llauna (1-0, min 1). Acció que ha ajudat els d'Andreu Plaza a fer el seu joc, amb una gran actitud i frenant bé un Sporting que no ha aconseguit sortir de la pressió.

mini_DSC_5838

Adolfo, André Coelho, Dyego o Ferrao han posat a prova Guitta, però les opcions més clares les ha tingut Esquerdinha, que ha enviat un parell de pilotes al pal. Així, amb un gran partit, i tot i que l'Sporting ha despertat per topar-se amb un Dídac molt atent, el Barça ha pogut ampliar distàncies abans del descans amb un contraatac letal que ha culminat Ximbinha (2-0, min 18). Resultat que ha reflectit el domini del primer temps i que ha obligat l'Sporting a estirar les seves línies a la represa. 

Segona meitat fatídica

Així, tot ha canviat després del pas pels vestidors, quan els de Nuno Dias han començat a pressionar de valent i han buscat reduir diferències. Mentrestant, el Barça ha intentat caçar alguna pilota per deixar ben encaminada la final, com en una jugada d’Adolfo que s’ha acabat estavellant contra el pal (min 25). 

Però del possible 3-0 s’ha passat al 2-1, en una jugada aïllada, quan Zicky ha aprofitat una errada defensiva i ha aconseguit fer entrar l’equip portuguès completament dins de la final (2-1, min 26). I és que la reacció ha continuat, perquè en una acció d’estratègia Erick ha posat el cap per fer l’empat (2-2, min 28). 

Minuts delicats en què el Barça ha intentat respondre a la remuntada de l’Sporting, però on ha vist com els de Nuno Dias han capgirat el marcador en una falta picada per Taynan que s’ha topat contra el pal abans de ser rematada per Joao Matos al fons de la xarxa (2-3, min 31). 

No s’ha acabat aquí perquè, en una recuperació amb atac de cinc blaugrana, Pany Varela ha aprofitat per marcar a porteria buida (2-4, min 37). Ferrao ha fet el gol de l’esperança, després de caçar un refús de Guitta en un xut d’Esquerdinha (3-4, min 38), però el temps s’ha esgotat sense més moviments en el marcador. L’Sporting, doncs, s’ha proclamat campió davant d’un Barça que torna cap a casa amb un regust molt amarg. 

 

LA FITXA

BARÇA, 3

SPORTING CP, 4

Barça: Dídac Plana, Aicardo, Dyego, Ferrao, Marcenio –cinc inicial- André Coelho, Daniel, Adolfo, Esquerdinha, Ximbinha, Matheus, Joselito.

Sporting CP: Guitta, Erick, Joao Matos, Alex Merlim, Pauleta –cinc inicial- Tomás Paço, Zicky, Taynan, Pany Varela, Cavinato, Vinicius Rocha, Turé.

Gols: 1-0, Marcenio (min 1). 2-0, Ximbinha (min 18). 2-1, Zicky (min 26). 2-2, Erick (min 28). 2-3, Joao Matos (min 31). 2-4, Varela (min 37). 3-4, Ferrao (min 38). 

Àrbitres: Nikola Jelić, Borislav Kolev. Groga als jugadors del Barça Ferrao, Esquerdinha, Dyego i Dídac, i als de l’Sporting Taynan, Pauleta i Rocha. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut