Barça - Jaén: Campions de Copa! (2-1)

Un doblet d'Esquerdinha permet als d'Andreu Plaza sumar la setena corona

El Barça és campió de la Copa del Rei 19/20! L’equip d’Andreu Plaza ha aconseguit imposar-se conta el Jaén a la gran final de la competició i suma la setena corona al seu palmarès. Una final disputada, amb un conjunt andalús combatiu, que el doblet d’Esquerdinha ha acabat decidint.

Un títol molt important per al Barça, Final a Quatre del qual es va haver d’ajornar fins aquest cap de setmana per la pandèmia, que permet als d’Andreu Plaza tancar el curs 2019/20 amb quatre títols.

I això que, tal i com es preveia, no ha estat una final fàcil. Ja des de l’inici, en una primera part intensa, amb diverses ocasions per al Barça però que ha arribat al descans amb tot per decidir (1-1).

Equilibri inicial

Després d’un inici en què primer Mithyue i posteriorment Esquerdinha s’han topat amb el pal, els d’Andreu Plaza han agafat el pes ofensiu i han tingut ocasions a través de les botes de Ferrao, Adolfo, Dyego o Marcenio.

Però, enmig de l’entramat defensiu del Jaén, una sacada en llarg de Marcao ha acabat als peus d’Alan Brandi, que ha controlat i ha definit davant Dídac per inaugurar el marcador al Martín Carpena (0-1, min 14). Afortunadament per als interessos blaugrana, 15 segons després, Esquerdinha ha tornat a posar l’empat amb una rematada rasa (1-1, min 14).

El Barça mereix el triomf

Una doble ocasió de Ximbinha i Lozano o unes rematades de Daniel i Dyego han estat a punt de capgirar al marcador abans del descans. O un inici de segona meitat espectacular per part del Barça, on només ha faltat el gol.

Però, malgrat el monòleg de pilota, no ha estat fins ben entrada la segona meitat quan Esquerdinha, amb una volea amb la cama esquerra, ha pogut trencar la resistència andalusa (2-1, min 28).

Resultat definitiu i que el Barça ha pogut mantenir, malgrat el porter-jugador del Jaén en el tram final. La Copa del Rei, doncs, no s’ha escapat i ha acabat sent blaugrana. La setena ja és al palmarès, la tercera de forma consecutiva.

LA FITXA

Barça, 2
Jaén, 1

Barça: Dídac, Lozano, Aicardo, Adolfo, Ferrao –cinc inicial- Daniel, Esquerdinha, Dyego, Marcenio, André Coelho, Ximbinha.

Jaén: Marcao, Attos, Mauricio, Mancha, Alan Brandi –cinc inicial- Bingyoba, Piqueras, Carlitos, Mithyue, Campoy, Antonio, Míchel, José Mario.

Gols: 0-1, Brandi (min 14). 1-1, Esquerdinha (min 14). 2-1, Esquerdinha (min 28).

Àrbitres: Pablo Delgado Sastre, Carlos Rabadán Sainz.