Industrias - Barça: Triomf en el derbi abans de la Champions (3-6)

Vuitè triomf dels blaugranes a la Lliga gràcies als doblets de Ferrao i Adolfo i als gols d'Aicardo i Lozano

El Barça s'ha adjudicat el primer derbi de la Lliga després de vèncer per 3-6  l'Industrias Santa Coloma. Els locals s'han avançat en el marcador gràcies a un gol d'Uri Santos, però els blaugranes han capgirat el resultat a la represa en poc més d'un minut amb gols de Ferrao, Aicardo i Lozano. El mateix Ferrao ha completat el seu doblet particular i Adolfo ha ampliat distàncies en el marcador. L'Industrias ha situat el 2-5 amb un gol en pròpia porta de Ferrao després que Santos servís amb potència un córner. Els locals han intentat reduir distàncies en el marcador jugant amb el porter-jugador i Adolfo ha aprofitat l'absència de porter per anotar el sisè des de camp propi. En l'últim segon de partit, Cardona ha anotat el definitiu 3-6. D'aquesta manera, el Barça suma el vuitè triomf a la Lliga, el tercer de manera consecutiva, que li permet afrontar els tres partits de l'Elite Round de la Champions League amb esperances.

La tensió pròpia d'un derbi s'ha traslladat des d'un inici a la pista del Pavelló Nord Sabadell. L'Industrias Santa Coloma s'ha avançat, pràcticament, en la primera aproximació a l'àrea blaugrana. Uri Santos ha culminat una bona triangulació amb un xut creuat que ha entrat fregant el pal dret de Dídac. Pocs minuts després, Sepe ha vist la segona targeta groga en poc menys de deu minuts. En els dos minuts de superioritat numèrica, els blaugranes han mantingut el domini de la possessió, però no han aconseguit situar l'empat al marcador.

El gol es resisteix en el primer temps

Els d'Andreu Plaza han fet tot, i més, per veure porta en els primers vint minuts de partit. Només els ha faltat el gol. Ferrao, que abans ja havia estavellat la pilota al travesser, ha tingut una triple ocasió, seguida d'un xut de Dyego, que ha marxat per ben poc. En l'últim minut del primer temps, Adolfo ha tingut una doble ocasió que ha salvat amb solvència Puerta. El porter local ha estat el gran artífex pel qual el marcador s'ha mantingut en 1-0 abans del descans amb nou aturades.

Tres gols en poc més d'un minut

71 segons és el temps que ha necessitat el Barça per capgirar completament el marcador. Dyego ha fet l'assistència a Ferrao i el brasiler ha rematat totalment sol i a plaer per situar l'empat a un en el marcador. Segons després, Aicardo ha culminat una acció de combinació amb Ferrao a tres quarts de camp per col·locar-se al capdavant en el marcador. En la següent acció de perill, Lozano ha situat l'1-3 amb un xut potentíssim i creuat des de la banda dreta.

Adolfo, que s'ha enfrontat al que va ser el seu equip durant set temporades, ha anotat el gol de la tranquil·litat aprofitant una assistència de Dídac de camp a camp. Al 8 blaugrana no li ha tremolat el pols i ha batut Puerta en l'un contra un. Quatre minuts després, Lozano ha recuperat una pilota al mig del camp i ha assistit Ferrao, que ha anotat el seu tretzè gol a la Lliga des de la frontal de l'àrea. En la jugada següent, el mateix Ferrao ha vist l'altra cara de la moneda anotant-se un gol en pròpia després que Uri Santos servís amb potència un córner. L'Industrias ha buscat reduir distàncies en el marcador jugant amb el porter-jugador, però una pèrdua de possessió ha suposat el 2-6 amb gol d'Adolfo des de camp propi. En l'últim segon del partit Cardona ha tingut temps de situar el definitiu 3-6 amb un xut sense angle des de la dreta.

FITXA DEL PARTIT

Industrias Santa Coloma, 3

Barça, 6

Industrias Santa Coloma: Puerta, Corso, Sepe, Well i Albert Cardona -cinc inicial- Ramón, Uri Santos, D. Álvarez, Álex Verdejo, Khalid, Vidal i Bermusell.
Barça
: Dídac, Lozano, Aicardo, Joselito i Ferrao -cinc inicial- Juanjo, Daniel, Dyego, Adolfo, Rivillos, Arthur i Marcenio.
Gols: 1-0, Uri Santos (min 4); 1-1, Ferrao (min 23); 1-2, Aicardo (min 24); 1-3, Lozano (min 24); 1-4, Adolfo (min 26); 1-5, Ferrao (min 30); 2-5, Ferrao p.p. (min 31); 2-6, Adolfo (min 26); 3-6, Cardona (min 40).
Àrbitres: García-Donas Salvador i Moreno Millán. Han amonestat amb dues targetes grogues el local Sepe; amb una Bermusell, i els blaugranes Ferrao i Aicardo.