Barça Femení - EDF Logroño: Campiones de la Copa de la Reina! (3-0)

Les de Lluis Cortés s’han imposat en la final, corresponent a la temporada 2019/20, amb gols d’Alexia, Aitana i Jennifer Hermoso

El Barça Femení és campió de la seva setena Copa de la Reina. Les noies de Lluis Cortés han derrotat el EDF Logroño, en la final que s’ha disputat a La Rosaleda, i s’emporten el trofeu de campió de l’edició corresponent a la temporada 2019/20. I és que aquesta final es va haver d’ajornar per culpa de la Covid-19 i, per tant, se segella el tercer doblet de la història del Barça Femení i es tanca finalment el curs amb quatre títols: Lliga, Copa de la Reina, Supercopa d’Espanya i Copa Catalunya.

Afegir aquesta Copa de la Reina al palmarès del Club ha estat possible després dels gols d’Alexia, Aitana i Jennifer Hermoso, en un partit dominat pel Barça des de pràcticament l’inici però en què ha costat obrir el marcador.

Perquè el Logroño, rocós, no ha posat facilitats a les culers en el primer temps, especialment amb l’encert sota pals de l’exblaugrana Pamela Tajonar. Les seves intervencions han aturat diverses jugades d’atac de les de Cortés, com una rematada llunyana de Patri Guijarro (min 10), una triple oportunitat en una jugada a pilota aturada (min 17) o un parell de xuts de Martens (min 20 i min 31). Però un penal a favor abans del descans ha obert el partit i ha facilitat la vida del Barça, que ja ha caminat cap al títol.

Alexia obre la llauna

Quan semblava que el partit arribaria al descans amb empat a zero, els darrers minuts abans del pas per vestidors finalment han resultat clau. Perquè ha estat quan el Barça ha pogut batre la fortalesa del Logroño. Ha posat la primera pedra després d’un penal de Lorena sobre Alexia que la mateixa jugada catalana s’ha encarregat de transformar (1-0, min 42). Aitana, en una jugada individual molt maca, ha acabat fent el segon amb un bon xut que s’ha colat al fons de la porteria (2-0, min 44).

Encaminades cap al títol

Un resultat que ja ha estat determinant i que el Logroño no ha estat capaç de capgirar. També perquè les catalanes no s’han deixat sorprendre i han continuat buscant els gols. Ha costat, però, perquè Tajonar ha tornat a ser determinant. Malgrat tot, Jennifer Hermoso, finalment, ha ampliat distàncies i ha tancat la final amb una rematada de cap després d’una centrada de Leila (3-0, min 61).

Un títol que significa posar punt i final a la temporada 2019/20 ja de forma definitiva, amb una sensació immillorable de Campiones.

LA FITXA

FC Barcelona Femení, 3

EDF Logroño, 0

Barça: Paños, Torrejón, A. Pereira, María León, Leila (Melanie, min 76), Patri (Hamraoui, min 69), Aitana (Losada, min 76), Alexia, Graham, J. Hermoso (Oshoala, min 64) i Martens (Mariona, min 64).

Logroño: Pamela Tajonar, Caracas, Inés, Cazalla, Valderas, Judith, Asantewaa (Tavlo, min 46), Anita (Chini, min 67), Nyman (Carol Marín, min 80), Ida Guehai (Fishley, min 67) i Jade (Rebecca, min 76).

Gols: 1-0, Alexia, de penal (min 42). 2-0, Aitana (min 44). 3-0, Jennifer Hermoso (min 61).

Àrbitra: Zulema González González.