Helenio Herrera (1958-60, 1980 & 1980-81)

Helenio Herrera (1958-60, 1980 & 1980-81)

El Mago va deixar un gran record del seu pas per l’entitat blaugrana

A banda de frases cèlebres com “Amb deu es juga millor que amb onze” o “Aquest partit el guanyem sense baixar de l’autocar”, se’l recorda pel joc vistós i preciosista que va meravellar Europa durant les primeres dues temporades que va estar al Club.

La seva primera etapa va començar el 22 d’abril del 1958, dia en què va arribar al Barça procedent del Sevilla. En aquest parell de temporades va aconseguir dues Lligues, una Copa i una Copa de Fires. El segon any, tot i aconseguir de nou la Lliga, l’objectiu d’assaltar la Copa d’Europa es va veure truncat, i després d’haver caigut eliminats per l’etern rival, el Reial Madrid, Helenio Herrera va ser cessat immediatament.

Després va venir la seva etapa més gloriosa com a entrenador, concretament a l’Inter de Luisito Suárez, on va guanyar la Copa d’Europa i la Intercontinental, entre altres títols.

El mític Helenio Herrera va tornar al Barça a la part final de la temporada 1979/80 per substituir Quimet Rifé, i pocs mesos després, al novembre del 1981, per rellevar Kubala al capdavant de l’equip i guanyar la Copa del Rei 1980/81.

Però si hi ha una característica destacable d’aquest tècnic és el fet que va ser pioner en la preparació psicològica dels jugadors i en la utilització del defensa lliure.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut