Marinus Michels (1971-75,1976-78)

Marinus Michels (1971-75,1976-78)

Marinus Michels va arribar al Barça després d’haver-ho guanyat tot amb l’Ajax. Amb el sobrenom de Míster Mármol, va imposar una dura disciplina al vestidor barcelonista

En la seva primera temporada, el seu únic èxit va ser la victòria a la Finalíssima de la Copa de Fires que l’equip blaugrana va passar a tenir en propietat després de derrotar el Leeds United en partit únic al Camp Nou. A la Lliga, una inesperada derrota a la penúltima jornada al camp del Còrdova va provocar la pèrdua del títol. La temporada següent, malgrat els esforços, tampoc es va poder obtenir cap títol.

L’aficionat blaugrana va haver d’esperar que arribés el gran Johan Cruyff a l’estiu del 1973 per tornar a guanyar la Lliga després de catorze anys de sequera. Amb l’estrella holandesa, l’esquema de Michels no tenia fissures i funcionava a la perfecció. Però la temporada 1974/75 va ser la del retrobament amb els mals resultats i la manca de títols. Marinus Michels, llavors, va ser cessat, i, així, es va posar fi a la que seria la seva primera etapa blaugrana.

Però no va trigar gaire a tornar, ja que la temporada 1976/77 va tornar a seure a la banqueta del Camp Nou. El seu periple per Can Barça va finalitzar el curs 1977/78 amb la consecució del seu tercer títol barcelonista, la Copa del Rei.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut