César Luis Menotti (1983-84)

César Luis Menotti (1983-84)

L’arribada de César Luis Menotti (Rosario, 5 de novembre del 1938) al març del 1983 havia de servir com a revulsiu per a un equip que havia ofert mostres de la seva qualitat però que no havia explotat amb l’alemany Udo Lattek

L'entrenador blaugrana va venir amb la intenció d’aplicar el seu famós 'achique de espacios', que consistia a fer una forta pressió a l’equip rival amb una defensa força avançada.

Aquella temporada 1982/83 es va poder salvar amb la conquesta de la Copa del Rei amb un esplèndid cop de cap de Marcos al darrer minut de la final, així com també amb la conquesta de la Copa de la Lliga, tots dos títols davant del Reial Madrid.

El curs següent semblava que Schuster i Maradona formarien la parella estrella de la Lliga, però malauradament no va ser així. L’argentí va caure greument lesionat després d’una forta entrada del central de l’Athletic de Bilbao Andoni Goikoetxea, que, curiosament, ja havia lesionat Bernd Schuster la temporada 1981/82. Així, l’equip només va poder aconseguir la Supercopa d’Espanya i Menotti va abandonar la disciplina del Club.

Menotti va morir a l'edat de 85 anys el 5 maig del 2024 a Buenos Aires, Argentina.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut