Martí Vantolrà

Martí Vantolrà

Considerat un dels millors extrems de la història del Barça, Vantolrà (Barcelona, 1906 – Ciutat de Mèxic, 1977) va ser una de les principals figures blaugrana de la dècada dels trenta

Jugador carismàtic com pocs, la seva figura es va fer molt popular entre els culers gràcies al seu inconfusible mocador al cap. Destacava pel seu joc explosiu, amb una excel·lent punta de velocitat i un dríbling desbordant. A més, anava molt bé de cap i va assolir una meritòria mitjana golejadora. Dotze vegades internacional absolut amb Espanya, el final de la seva trajectòria barcelonista va ser ben singular, ja que després de la gira que el FC Barcelona va fer per Mèxic en plena Guerra Civil Espanyola (juny – agost del 1937) es va quedar al país asteca, on el va contractar l’Atlanta.

Els motius de la seva marxa, però, van ser sentimentals, ja que a Ciutat de Mèxic havia conegut la neboda de Lázaro Cárdenas, el president de la República, amb la qual va contraure matrimoni. Van tenir un fill, José, que també va ser futbolista, un destacat defensa que va arribar a la internacionalitat per Mèxic i va disputar el Mundial del 1970 al seu país.

Trajectòria 

  • Temporades al Club: 1933-1937
  • Partits jugats: 164
  • Gols marcats: 73

Títols

  • 2 Campionats de Catalunya (1934/35 i 1935/36)
  • 1 Lliga Mediterrània (1936/37)
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut