Julio César Benítez

Julio César Benítez

Julio César Benítez (Montevideo, l’Uruguai, 1940 - Barcelona, 1968) va ser un dels defenses de més categoria que ha tingut mai el Barça en tota la seva història

Amb l’equip barcelonista va ocupar diverses posicions, ja que primer va ser interior, després, migcampista, i, finalment, lateral. Per bé que va acabar sent defensa, la seva mentalitat era ofensiva, de caire creatiu. Les seves aptituds tècniques, extraordinàries, el feien un mestre amb la pilota als peus. A més, era un especialista consumat en el llançament de cops francs. Com a contrapartida, el seu caràcter, bondadós a fora però temperamental i apassionat dins del camp, li va ocasionar molts problemes amb els àrbitres.

El dissabte 6 d’abril del 1968 va morir inesperadament amb només 27 anys a causa d’una fulminant gangrena gasosa. La commoció entre els aficionats barcelonistes va ser tremenda, ja que Benítez era especialment estimat pel seu caràcter alegre i jovial. Davant la capella ardent, instal·lada a la Llotja Presidencial del Camp Nou, van desfilar unes 150.000 persones, en un emotiu pelegrinatge que es va perllongar des de les deu del matí del diumenge 7 d’abril fins a les tres de la tarda de l’endemà. Va ser una manifestació impressionant de dol com poques vegades s’ha viscut a la ciutat de Barcelona. Benítez va ser enterrat al cementiri de les Corts, al costat mateix del Camp Nou.

Trajectòria

  • Temporades al Club: 1961-1968
  • Partits jugats: 259
  • Gols marcats: 31

Títols

  • 1 Copa de Fires (1965/66)
  • 2 Copes d’Espanya (1962/63 i 1967/68)
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut