Eladio Silvestre

Eladio Silvestre

Nascut a Sabadell (Barcelona) l’any 1940, Eladio ha passat a la història barcelonista com un defensa fort i dur, d’aquells que marquen la ratlla amb la seva corpulència i joc expeditiu

Nascut a Sabadell l’any 1940, Eladio ha passat a la història barcelonista com un defensa fort i dur, d’aquells que marquen la ratlla amb la seva corpulència i joc expeditiu. Els vells aficionats recorden com més d’un atacant rival preferia cedir la pilota a un company o amagar-se al centre del camp abans d’haver-se-les amb Eladio.

De fet, a mitjans dels anys seixanta el trio defensiu format per Benítez, Gallego i Eladio provocava un ben fonamentat respecte entre les davanteres contràries. A més, la força física del defensa sabadellenc li permetia bascular per la banda dreta i iniciar el contracop barcelonista.

Aquest jugador tan temperamental va ser un dels protagonistes del tristament famós escàndol Guruceta, en què l’àrbitre Guruceta Muro va xiular un penal en contra del Barça per una falta comesa tres metres fora de l’àrea, en un partit de Copa contra el Reial Madrid disputat al Camp Nou el 6 de juny del 1970. Arran d’aquesta injusta decisió, Eladio va ser expulsat per aplaudir l’àrbitre tot dient-li: “Eres un madridista, no tienes vergüenza.”

Trajectòria

  • Temporades al Club: 1962-1972
  • Partits jugats: 450
  • Gols marcats: 15

Títols

  • 1 Copa de Fires (1965/66)
  • 3 Copes d’Espanya (1962/63, 1967/68 i 1970/71)
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut