Hans Krankl

Hans Krankl

Krankl (Viena, Àustria, 1953) ha passat a la història del Barça no només per ser un esplèndid davanter centre, sinó també per ser un dels jugadors més estimats per l’afició blaugrana

Procedent del Rapid de Viena, on havia aconseguit la Bota d’Or la temporada 1977/78, només va estar dos anys a l’equip barcelonista, però va aconseguir una mitjana espectacular, amb 63 gols en 88 partits, i va assolir el Pixitxi a la Lliga 1978/79 amb 29 gols en 30 partits.

Krankl va ser el típic davanter que, amb la canya a punt, sempre aprofitava a la perfecció qualsevol oportunitat que se li presentava. La seva cama esquerra era prodigiosa i el seu xut era terrorífic. En el primer any el seu rendiment va ser espectacular i es va fer un tip de marcar gols de tot tipus.

El maig del 1979 es va veure emparat pel suport de l’afició quan va patir un accident de trànsit en el qual la seva dona va quedar ferida de gravetat, per bé que feliçment va aconseguir sobreviure. Pocs dies després, ell va ser uns dels herois de la final de la Recopa de Basilea. Agraït amb tothom, es va acabar identificant amb Catalunya com si fos un català més.

Trajectòria

  • Temporades al Club: 1980-1993
  • Partits jugats: 88
  • Gols marcats: 63

Títols

  • 1 Recopa d’Europa (1978/79)
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut