José Mari Bakero

José Mari Bakero

Bakero, l'nfatigable migcampista del Dream Team, va néixer a Goizueta (Navarra) l’any 1963. Sempre serà recordat pel seu miraculós gol a l’estadi del Kaiserslautern, a la Copa d’Europa 1991/92

Arribat al Barça l’any 1988 procedent de la Reial Societat, era un migcampista ofensiu i amb una gran capacitat de sacrifici que exercia la funció d’eficaç enllaç amb la davantera. La seva perfecta capacitat per al desmarcatge i la seva facilitat realitzadora (les seves rematades de cap han estat famoses) el convertien en una valuosa peça golejadora.

Des del primer moment es va integrar plenament al ritme de vida i treball d’aquell gran grup humà que entrenava Johan Cruyff. Va demostrar ser un autèntic líder dins i fora del vestidor, i gràcies a la seva gran polivalència va ser un dels peons bàsics en l’esquema d’aquell Barça fins al punt de ser considerat l’ànima del Dream Team.

Sens dubte, entre els seus gols més decisius cal destacar el que va marcar el 6 de novembre del 1991 al camp del Kaiserslautern, a la tornada dels vuitens de final de la Copa d’Europa. A falta de trenta segons per al final, amb el Barça perdent per 3-0 i eliminat de la competició, Koeman va centrar a l’àrea i Bakero va rematar magistralment de cap al fons de la porteria alemanya. Gràcies a aquest gol el Barça va passar a la lligueta que finalment li va donar la seva primera Copa d’Europa, a Wembley.

Va marxar al Veracruz mexicà ja començada la temporada 1996/97. El seu comiat va tenir lloc en un emotiu partit amb el Reial Valladolid en què el jugador navarrès va marcar un gol en la seva darrera acció com a jugador barcelonista.

Durant els anys 2000 i 2001 va formar part de l’equip tècnic del Club com a ajudant dels entrenadors Louis van Gaal i Llorenç Serra Ferrer. Al juliol del 2017 es va fer càrrec del futbol formatiu professional del FC Barcelona juntament amb el també exjugador blaugrana Guillermo Amor.

Trajectòria

  • Temporades al Club: 1988-1996
  • Partits jugats: 435
  • Gols marcats: 113

Títols

  • 1 Copa d’Europa (1991/92)
  • 2 Recopes d'Europa (1988/89 i 1996/97)
  • 1 Supercopa d’Europa (1992/93)
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut