Arthur Witty (1903-1905)

Arthur Witty (1903-1905)

Arthur Witty (1878-1969), membre d’una important família de la colònia anglesa a Barcelona, va ingressar al FC Barcelona poc després de la seva fundació

El 17 de setembre del 1903 va assumir la presidència de l’Entitat després d’haver estat vocal durant el mandat de Terrades. Durant la seva etapa al capdavant del Club, Witty va incorporar al primer equip joves valors del planter com Comamala, Forns, Quirante i Soler.
En el terreny esportiu, el domini de l’Espanyol va provocar que, com a president, Witty només pogués celebrar un Campionat de Catalunya, mentre que en l’àmbit extraesportiu Don Arturo, com era conegut, va haver d’afrontar el repte d’un nou canvi de camp, el trasllat a les instal·lacions del carrer Muntaner.

Coincidint amb la direcció de Witty, el Barça va disputar el seu primer partit internacional a Barcelona contra l’Stade Olympique de Tolosa, i l’1 de maig del 1904 va fer la seva primera sortida a l’estranger per jugar contra aquest mateix equip a Tolosa de Llenguadoc.

Witty va portar des d’Anglaterra les primeres pilotes de reglament i va impulsar la col·locació de xarxes a les porteries. Com a jugador, va defensar la samarreta blaugrana en 79 ocasions, entre el 1899 i el 1905. Després de 746 dies a la presidència del Club, el 6 d’octubre del 1905 Arthur Witty va deixar el càrrec, fet que va ser molt sentit pels socis del Barça, els quals havien arribat fins a 234 durant el seu mandat.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut