Otto Gmelin (1909-1910)

Otto Gmelin (1909-1910)

Otto Gmelin va accedir a la presidència del FC Barcelona el 14 d'octubre del 1909. Hi arribava després del primer mandat de Gamper, que havia salvat el Club de la desaparició

Gmelin va ser president durant poc menys d'un any, fins al 17 de novembre del 1910, data en què va tornar a cedir la vara presidencial al fundador del Club. Durant els 344 dies que va durar el mandat de Gmelin, conegut com el Gran Otto per la seva corpulència, l'Entitat va viure un període de gran activitat, digna continuació de la revitalització viscuda durant la primera etapa de Gamper com a president.

El balanç esportiu va ser immillorable: el Barça va conquerir el seu primer Campionat d'Espanya, es va proclamar campió de Catalunya sense cedir ni un sol punt i, a més, es va adjudicar la Copa Pirineus. També cal esmentar la primera visita d'un equip professional britànic, el Cardiff Corinthians, que va caure clarament derrotat (4-1). El 17 de juliol del 1910 la temporada es va clausurar de manera brillant amb l’estrena del primer himne de la història del Barça, obra de José Antonio Lodeiro i Santiago Albert.

L'any de Gmelin al capdavant del Club va coincidir amb la progressiva extensió dels anomenats socis passius, és a dir, aquells que no pretenien jugar a futbol, sinó tan sols ser-ne espectadors.

Després de deixar el càrrec, Gmelin va formar part del primer Col·legi d'Àrbitres del futbol espanyol i va continuar integrat a la directiva presidida per Gamper.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut