Comitè d’Empleats (1936-1937)

Comitè d’Empleats (1936-1937)

Després de l’assassinat de Josep Suñol es va crear un Comitè d’Empleats per dirigir el Club i evitar que ningú se’n pogués apoderar durant la guerra

Com que, en teoria, el Barça quedava en mans dels treballadors, la primera decisió que es va prendre va ser confiscar el Club i el camp de Les Corts avançant-se al sindicat CNT-FAI, que ho havia intentat el 15 d’agost del 1936. El Comitè d’Empleats blaugrana va quedar integrada per cinc persones de reputació inqüestionable que havien treballat sempre al servei del FC Barcelona: Pere Ballarín, Manuel Bassols, Àngel Sánchez, el secretari general Rossend Calvet i el massatgista Àngel Mur.

El 31 d’agost del 1936 s’hi van afegir, en una maniobra molt hàbil ideada per Calvet, tres directius que havien format part de la Junta de Suñol: Francesc Xavier Casals, Agustí Bo i Paulí Carbonell. El primer es va encarregar de les tasques financeres, una feina realment dura tenint en compte que els comptes de l’Entitat estaven pràcticament a zero, i es va convertir de facto en l’home fort del Club. El 5 de novembre del 1937, un cop assolida certa normalitat, el Comitè d’Empleats es va dissoldre i va donar pas a una nova Junta Directiva. Durant el mandat del Comitè el Barça va guanyar la Lliga Mediterrània, una competició oficial entre equips de Catalunya i València que va ser declarada nul·la l’any 1939 i que avui dia encara no ha estat reconeguda.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut