Narcís de Carreras (1968-1969)

Narcís de Carreras (1968-1969)

Narcís de Carreras (la Bisbal d’Empordà, 1905 - Barcelona, 1991) es va fer càrrec de la direcció del FC Barcelona el 17 de gener del 1968 encapçalant una candidatura d’unitat. Aquell dia va pronunciar la frase “el Barça és més que un club” durant el discurs de presa de possessió.

Narcís de Carreras (La Bisbal d’Empordà, 1905 - Barcelona, 1991) es va fer càrrec de la direcció del FC Barcelona el 17 de gener del 1968 encapçalant una candidatura d'unitat. Se li pot atribuir la frase "El Barça és més que un club", ja que la va pronunciar durant el discurs de presa de possessió.

Carreras, un home destacat de vida pública catalana, secretari personal del polític catalanista Francesc Cambó en la seva joventut, advocat d’idees democràtiques i liberals –tot i que tenia una actitud possibilista respecte a la dictadura, ja que era procurador de les Corts franquistes–, ja havia format part de la directiva blaugrana com a vicepresident a les juntes de Montal pare i Enric Martí Carreto.

Com a abanderat de la unitat, Carreras va voler incloure a la seva Junta representants de les diferents famílies barcelonistes, però aquesta mesura, que en principi va ser positiva, va acabar convertint-se paradoxalment en una font de problemes i enfrontaments al si de la directiva. Finalment, el 5 de novembre del 1969 Carreras va presentar la seva renúncia al càrrec.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut