Joan Carbonell

Joan Carbonell

Conegut per Nelo, Carbonell havia nascut a Barcelona l’any 1906 i va formar part del primer equip de la nova secció de bàsquet del Barça, que aleshores es jugava amb set jugadors i en camps de futbol. Procedent del Laietà, el 19 de desembre del 1926 va disputar el partit inaugural del bàsquet blaugrana a terreny de la Unió Esportiva Sants, un matx que va acabar amb un escarransit 2-2, la qual cosa il·lustra de manera meridiana les característiques d’aquell antic i peculiar bàsquet.

Jugador de l’equip durant deu temporades des de la fundació de la secció (1926), Nelo va arribar a l’estiu del 1936 amb 30 anys d’edat i sent el capità i pilar de l’equip amb el seu joc, a banda d’haver esdevingut internacional fix amb Catalunya i Espanya. Malauradament, durant aquells anys el Barça no va aconseguir cap títol oficial.

Després de la Guerra Civil i ja retirat, tindria l’homenatge del FC Barcelona el 20 d’octubre del 1940 en el primer partit de l’equip després del conflicte bèl·lic, el dia de l’estrena de la remodelada pista de Les Corts, en un matx contra l’Hospitalet. Va morir a Barcelona l’any 1991.

Trajectòria:

  • Temporades al Club: 1926 - 1936
  • Posició: defensa*

*Segons la terminologia del bàsquet d’aquella època.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut