Els grups d'animació, el cor i ànima del Palau

Els grups d'animació, el cor i ànima del Palau

Les penyes i grups d’animació que animen els equips són part indispensable de la màgia gràcies a la seva fidelitat, esperit i coratge

Més de 7.500 espectadors. Mig segle d’història. Un escenari olímpic. El Palau Blaugrana és una de les instal·lacions més significatives de l’univers barcelonista. És entre les seves grades i seients on neix la màgia gràcies a la peculiar arquitectura del recinte, però també és gràcies al paper que juguen les penyes d’animació, ànima i batec dels èxits dels equips pel seu suport, constància, passió i esperit fins en els moments més complicats.

Així van néixer les penyes que estan presents al Palau Blaugrana, les quals repassem a continuació. Totes elles han volgut fer un breu text explicant el que és el Palau Blaugrana per a ells:

PB MERITXELL

PB Meritxell
PB Meritxell

Amb el bàsquet rugint per les venes, va veure la llum la nit del 24 d’abril del 1997, tan sols unes hores després que el Barça fracassés per sisena vegada en una Final Four quan els homes d’Aíto van perdre el partit decisiu contra l’Olympiacos (73-58) al PalaLottomatica de Roma.

“Per a nosaltres el Palau Blaugrana és molt més que un pavelló esportiu. És la casa familiar, la casa dels pares, la llar on se sent l’escalf i l’aixopluc de la gent que, com tu, gaudeix i pateix, riu i plora, per uns colors i un escut. El Palau Blaugrana és el lloc emblemàtic on es van guanyar les primeres onze Copes d’Europa del Club. És en definitiva on el sentiment i la passió blaugrana fan realitat la frase que és el lema de l’entitat, més que un club.”

EL RACÓ

EL RACÓ
EL RACÓ

El 21 de novembre del 1998 va néixer la més jove de les penyes blaugrana de Palau, la PB El Racó. Vuit aficionats al bàsquet que normalment veien els partits del Barça al racó inferior dret del Palau Blaugrana van decidir constituir una penya i van organitzar un concurs entre els primers socis per escollir l’escut.

“El Palau és un lloc mític per a molts culers, un lloc on els sentiments blaugrana arriben a la màxima expressió. Entrar al Palau i no quedar impressionat per la cúpula és inevitable i impactant, una cúpula mítica i un Palau irrepetible. Algun dia no el tindrem, com tot a la vida hi ha canvis, però mai serà substituït. Està vell, però és el nostre palau. De moment encara està en peu i donant guerra. Sempre dempeus; 50 anys al peu del canó”.

DRACS 1991 S.P.B.

DRACS 1991 S.P.B.
DRACS 1991 S.P.B.

És la primera penya que va aparèixer a l’entorn del Palau Blaugrana i és el grup més nombrós, potent i sorollós. Va néixer el 6 de gener del 1991, impulsada per un grup de joves barcelonistes fortament compromesos amb els colors blaugrana. Amants de les seccions però també del futbol, l’entitat va ser creada en el transcurs d’un Barça-Logronyès al Camp Nou. Aquest grup, amb més de 30 anys d’història, que porta el sobrenom de Supporters, fuig de la violència i prioritza el contacte directe amb l’esportista.

“Palau Blaugrana. La nostra llar, la nostra passió. On compartim els somnis. De ben petits ens vam enamorar del ciment de les seves grades, de la màgia del seu so i de l’esperit de lluita de la seva gent. On gaudim de la complicitat entre grada i equip, on vivim els partits, on sentim el barcelonisme més entregat i lleial, on seguim construint futur. El nostre FC Barcelona.”

SANG CULÉ COR CATALÀ

SANG CULÉ COR CATALÀ
SANG CULÉ COR CATALÀ

Oficialitzada l’any 2001, el seu nom respon al compromís amb les tradicions i la societat catalana. Per als integrants de Sang Culé Cor Català pertànyer a la penya és una forma de vida. Lluiten amb l’arma de l’animació contra la intolerància, la xenofòbia, el racisme, el masclisme i la violència, i consideren que l’esport és la millor manera de manifestar les seves conviccions socials. Es defineixen com “una Penya Barcelonista / grup d’animació del Palau,  independentista i d’esquerra” i donen suport a totes les seccions.

“El Palau és casa nostra, un lloc emblemàtic on es respira barcelonisme pels 4 costats, lloc de trobada amb els amics i a on pràcticament tothom es coneix. És per això que al Palau es viu un ambient que el fa diferent, el que ens fa ‘més que un club’, el barcelonisme de sempre."

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut