Ronald Koeman (2020-2021)

Ronald Koeman (2020-2021)

L'entrenador holandès va arribar a la banqueta del Barça a l'estiu del 2020, després d'haver jugat al FC Barcelona durant sis temporades (1989-1995) i amb una àmplia trajectòria com a tècnic

Nascut a Zaandam (Països Baixos) el 21 de març del 1963, Ronald Koeman es va convertir en l'entrenador del primer equip del FC Barcelona a l'estiu del 2020. Després d'una gran trajectòria com a tècnic amb més de 20 anys d'experiència, l'holandès va arribar al Barça per fer-se càrrec de l'equip al curs 2020/21.

Abans, Koeman havia dirigit el Vitesse, l’Ajax, el Benfica, el PSV, el València, l’AZ Alkmaar, el Feyenoord, el Southampton, l’Everton i a la selecció holandesa. Durant tots aquests anys com a tècnic, l'holandès va guanyar un total de vuit títols: dues Eredivisie, una Copa d’Holanda i una Supercopa Holandesa amb l'Ajax, una Supercopa de Portugal amb el Benfica, una Eredivisie amb el PSV, una Copa del Rei amb el València i una Supercopa d'Holanda amb l'AZ Alkmaar.

L’etapa de Ronald Koeman com a entrenador blaugrana va ser força complicada, en uns temps de crisi marcats per la pandèmia, els problemes econòmics del Club i la marxa de la gran estrella Leo Messi abans de l’inici de la temporada 2021/22. Malgrat tot, sota l’ègida de Koeman es va poder assolir la Copa del Rei 2021, una competició marcada per les remuntades èpiques del conjunt blaugrana davant del Rayo, Granada i Sevilla i l’extraordinària actuació a la final, saldada amb un 4-0 davant l’Athletic Club.

Koeman va dirigir l’equip fins el 27 octubre del 2021, deixant enrere 67 partits amb la seva presència a la banqueta blaugrana: 48 de Lliga, onze de Champions, sis de Copa i dos de Supercopa d’Espanya. El balanç de resultats va ser de 39 victòries, dotze empats i setze derrotes, amb 138 gols a favor i 75 en contra.

COM A JUGADOR...

L'holandès va ser una autèntica llegenda com a jugador a Can Barça, on va jugar durant sis temporades (del 1989 al 1995), en les quals va disputar 264 partits oficials i tot i ser defensa, va anotar 88 gols, principalment gràcies a la seva especialitat a pilota aturada. A més, Koeman va guanyar un total de 10 títols com a blaugrana: quatre Lligues, una Copa d’Europa, una Copa del Rei, una Supercopa d’Europa i tres Supercopes d’Espanya.

Però, a part dels gols, els partits i els títols, sobretot Koeman és recordat per l’afició blaugrana per la gran final de Wembley 92. L’holandès va ser l’autor del gol a la pròrroga que va permetre als culers proclamar-se campions de la Copa d’Europa per primera vegada en la seva història. El seu únic gol de falta davant la Sampdòria (1-0) va entrar directament a la història blaugrana i van permetre a tota l’afició barcelonista tocar el cel d’Europa per primer cop.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut