Chief Compliance Officer i altres Òrgans responsables de Compliment Normatiu

Chief Compliance Officer i altres Òrgans responsables de Compliment Normatiu

El FC Barcelona disposa de la Funció de Compliance, que treballa per assegurar el compliment normatiu al Club, el qual implica no només conèixer i respectar el Codi d’Ètica i de Conducta, sinó també d’altra normativa interna de la que s’ha dotat el FC Barcelona per tal d’assegurar el compliment amb les diferents legislacions vigents d’aplicació.
 
Amb aquesta missió, el FC Barcelona compta amb diferents òrgans responsables com el/la Chief Compliance Officer, el Comitè de Compliance i la Comissió de Control i Transparència.
 
El/la Chief Compliance Officer del FC Barcelona és una figura amb poders d’autonomia i independència propis, que coneix el funcionament del Club, de la seva cultura i de les seves activitats, motiu pel qual pot detectar i posar solució a fets potencialment contraris a les lleis i normativa interna. Entre d’altres funcions, el/la Chief Compliance Officer és responsable de la tramitació i seguiment de denúncies rebudes al Canal de Compliment Normatiu i Ètic.
 
Alhora, el/la Chief Compliance Officer executa les seves funcions en base als principis de proporcionalitat i autoritat, de manera que les seves actuacions seran sempre proporcionals als riscos als quals s’exposa el Club i, les seves opinions i recomanacions són rellevants davants dels òrgans de govern.
 
A fi de dur les tasques mencionades, el/la Chief Compliance Officer compta amb el suport del Comitè de Compliance, Òrgan delegat de la Junta Directiva i que assegura una funció de Compliance efectiva i eficient.
 
Per la seva part, la Comissió de Control i Transparència és una Comissió definida al Estatuts del Club i encarregada específicament del control del compliment del Codi d’Ètica i Conducta del FC Barcelona.
 
Recorda que pots contactar amb el/la Chief Compliance Officer a través del següent correu electrònic compliance@fcbarcelona.cat, per tal de comunicar qualsevol tipus de situació de irregularitat que contravingui els nostres valors ètics o legals del Club.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut