Malcolm Delaney reforça la posició de base

Malcolm Delaney reforça la posició de base

El base nord-americà signa per una temporada, amb opció per una segona, i es retroba amb Pesic, amb el qual va coincidir a Munic

Malcolm Hakeem Delaney jugarà al Barça una temporada, fins al 30 de juny del 2020, amb opció de seguir fins al 2021, un cop superi la revisió mèdica. El base nord-americà, de 30 anys i 1’91, va jugar el curs passat als Guangdong Southern Tigers de la Xina i ara es retrobarà al Palau Blaugrana amb Svetislav Pesic, amb el qual va coincidir al Bayern de Munic la temporada 2013/14.

Experiència a Europa

El nou jugador del Barça va passar quatre cursos a la Universitat de Virginia Tech (2007-11) i l’estiu del 2011 va signar per l’Elan Chalon francès. La seva primera experiència a Europa va ser realment profitosa guanyant la Lliga francesa  -15 punts per partit-, fet que el va portar la temporada següent, 2012/13, al Budivelnik d’Ucraïna. Va fer un gran paper l’Eurocup (16,1 punts), arribant a les semifinals de la competició, i va ser escollit en el millor cinc de l’Eurocup. A més, també va guanyar la Lliga.

MVP amb Pesic

La temporada 2013/14 Delaney va jugar a les ordres de Svetislav Pesic al Bayern de Munic. Amb l’equip alemany va disputar l’Eurolliga per primer cop (13,9 punts, 3,4 rebots i 4,5 assistències en 28 minuts) i també va guanyar la Lliga alemanya, la BBL, competició en la qual va ser escollit MVP de la competició i també de la final.

Els dos cursos següents, del 2014 al 2016, Delaney va marxar a Krasnodar per jugar amb el Lokomotiv Kuban. En club rus va disputar l’Eurocup el primer curs i l’Eurolliga la segona temporada arribant a jugar la Final Four en una temporada en la qual va coincidir amb Víctor Claver. Aquell curs va anotar 16,3 punts per partit, a més de repartir 5,5 assistències per partit i va ser escollit en el millor cinc de l’Eurolliga.

Etapa a l'NBA

L’estiu del 2016 Delaney va signar un contracte de dues temporades amb els Atlanta Hawks de la NBA, fet que el va permetre debutar a la millor lliga del món. Amb l’equip de l’estat de Geòrgia va tenir un paper menys predominant que a Europa, però va disputar un total de 127 partits amb una mitjana de 18 minuts i 5,7 punts per partit. El seu últim equip, la temporada 2018/19, va ser el Guangdong Southern Tigers de la Xina, on va disputar 37 partits amb una mitjana de 19,4 punts, 6,1 rebots i 5,7 assistències per partit.

Delaney
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut