El Barça CVB, campió de la Copa de la Princesa

El Barça CVB, campió de la Copa de la Princesa

Les blaugranes s'emporten la fase final celebrada a A Coruña

El Barça CVB va aconseguir aquest cap de setmana el primer títol de la temporada que va haver-hi en joc a la Superlliga 2 femenina, la Copa de la Princesa, gràcies a una gran actuació durant els dies 6, 7 i 8 de gener a A Coruña. Les blaugranes es van imposar a la final al CV Melilla (3-1).

El Barça CVB havia obtingut la classificació de manera impecable, amb ple de victòries a les 11 jornades de lliga, igual que els líders dels grups A i C, Extremadura Arroyo i Melilla Sport Capital respectivament.

La lligueta es va iniciar davant del FC Cartagena - Algar Surmenor, segon classificat del grup C i rival de màxima exigència, amb un joc d'atac molt ràpid i algunes jugadores molt experimentades com les internacionals Ahizar Zuniaga i Cristina Llorens.

El partit va ser parell, però l'equip va saber adaptar la defensa de mica en mica al plantejament del conjunt murcià, cometent molt pocs errors i, amb una destacada actuació de Natalia Matamoros (14 punts) i Meriyen Serrano (12), va resoldre el debut 3-0  amb parcials 25-22, 25-21 i 25-18.

A la segona jornada, i amb l'avenç a la semifinal en joc, el rival era el local Autos Cancela Zalaeta. Tot i el gran inici del Barça (25-18), el bon equip gallec, liderat en pista per Emma Ordoñez i l'exblaugrana Eleonora Guzzi, pressionant molt amb el servei i recolzat pel seu públic, es va refer per posar taules al marcador amb un contundent 14-25.

L'entrada de Celia Paterno i el domini a la xarxa d'Anna Grima resultarien determinants per inclinar la balança, guanyant un emocionant tercer set per 25-21 i tancant el partit 3-1 amb un contundent 25-12.

Gairebé sense recuperació, esperava l'Extremadura Arroyo a la semifinal, a disputar-se el mateix dissabte a la nit. Les d'Arroyo de la Luz, un equip sòlid i aguerrit, anava acompanyat per una bulliciosa afició i resultava un rival davant del qual caldria la millor versió blaugrana.

Conscient d'això, l'equip va sortir a la pista concentrat i va exposar un joc molt eficient per endur-se el primer set per 25-16. Evidentment el líder del grup A no donaria el braç a tòrcer i va reaccionar, guanyant el segon 17-25 i perllongant l'emoció de la semifinal.

El tercer set va ser clau, amb un inici brillant, on l'aportació de Juli Regalado (19 punts al partit) i Meriyen Serrano (21 punts, 6 de bloqueig) i un joc col·lectiu molt consistent van permetre avançar-se ràpidament amb un avantatge que va resultar determinant , malgrat l'intent de remuntada rival que va pressionar molt el parcial sobre el tancament del set (26-24).

El quart i últim set va ser de clar domini del Barça CVB, que aconseguia passar a la final tancant el matx amb els punts d'Alba Koehler i la juvenil Elena Borrás. 25-20 per segellar el 3-1.

Els únics dos equips invictes fins ara a la categoria, Melilla Sport Capital i Barça CVB, es trobarien en una final inèdita a la XVI edició de la Copa Princesa. Tots dos conjunts buscaven portar per primera vegada el trofeu a les vitrines. Davant del Barça es plantava un equip amb jugadores fortes, molt experimentades i amb caràcter.

Si bé als primers compassos del partit l'equip dominava el lluminós, les melillenques amitjanant el set retallaven distància i fins i tot s'avançaven, però sobre el final les blaugranes van ajustar línies i van aconseguir avançar-se segellant l'1-0 amb un parcial de 25-22.

La reacció del Melilla no va trigar a arribar i, amb una millora substancial del seu joc, es van emportar el segon parcial per 19–25 i van posar taules 1-1.

Va ser a partir d'aquell moment quan el Barça va brillar i va fer un tercer set inapel·lable, amb els serveis i la distribució de María Llinás i amb les intervencions de Sara Esteban tant en bloqueig com en atac, que van ser determinants per aconseguir un notable 25–8 .

L'equip estava llançat, amb determinació, i no va afluixar la seva intensitat, constituint-se en un bloc molt fort en defensa i resolent de manera encertada al contraatac per segellar el quart set per 25-18 i celebrar el primer títol en joc de la temporada.

A destacar les mencions individuals de Meriyen Serrano com a MVP de la Copa, i tant Maria Llinás com Marta García, presents al 7 ideal com les millors a les seves demarcacions de col·locadora i alliberament respectivament. Però fonamentalment cal ressaltar el rendiment col·lectiu d'un equip que va donar mostres de profunditat a la banqueta i arribar en òptimes condicions físiques a un compromís exigent de 4 partits en tres dies.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut