La fase d’ascens comença de la millor manera

El Barça Vòlei femení s’imposa al Cuesta Piedra Tenerife per 1-3 i dona un important pas cap a les semifinals

El Barça Vòlei femení no podia començar de millor manera la seva participació a la fase d’ascens a la Superlliga 1, al guanyar el seu primer partit davant el Cuesta Piedra Tenerife per 1-3 (20-25/11-25/25-23/21-25).

Els dos equips havien acabat a la primera posició dels seus respectius grups a la fase regular, i l’equip canari únicament havia perdut un partit aquesta temporada. El xoc es preveia complicat per les jugadores catalanes, però sobre la pista madrilenya d’Entrevías, l’equip blaugrana ha controlat el partit amb encert, concentració i gran regularitat.

Els primers punts del partit han estat favorables a l’equip tinerfeny, però un temps mort sol·licitat per Lucía Bregar amb el marcador desfavorable de 13-9 ha capgirat el desenvolupament d’aquest primer set. Amb una excepcional Sara Bisbe al servei, les blaugrana han encadenat un parcial de 0-6 per posar-se al davant en el marcador (13-15), i ha ampliat després l’avantatge a tres punts (17-20), moment en el que l’entrenador del Cuesta Piedra ha demanat un temps mort per buscar una reacció que no ha arribat. El Barça ha sabut controlat els punts finals d’aquest set inicial, que ha tancat al seu favor amb una espectacular acció d’Anna Grima (20-25).

Més fàcil al segon set

En el segon parcial tot ha estat més fàcil i el conjunt blaugrana ha dominat sense donar cap opció. Amb un gran joc col·lectiu de tot l’equip, s’ha obtingut ràpidament un còmode avantatge que ha permès jugar amb tranquil·litat i arribar a un 9-23, moment en el que Lucía Bregar ha aprofitat per fer rotacions i donar descans a algunes de les seves jugadores. La sort del set ja estava sentenciada, i amb un 11-25 el Barça es feia també amb aquest segon parcial.

L’equip canari ha mostrat en el tercer set l’orgull d’un equip guanyador i ha obtingut un màxim avantatge de cinc punts (12-7). Un temps mort blaugrana ha permès la recuperació i arribar igualats a 17 punts, per entrar en una fase final de mínims avantatges a favor de les canàries que han aconseguit guanyar el set per 25-23.

El quart set ha estat el definitiu. El Barça Vòlei ha manat sempre en el marcador amb bones accions a la xarxa de Grima, Caro i Bisbe, la recepció de Mesquida, les passades de Galiano i el joc ofensiu de Paterno i Palau, a més de les aportacions d’Orejas i Koehler. El 21-25 final, donava una important victòria al Barça per poder estar a les semifinals que decidiran les dues places d’ascens a la Superlliga 1. El dissabte 17 d’abril a les 09.00 h, el Barça Vòlei jugarà el seu segon partit davant l’Extremadura Arroyo, i els partits de semifinals se celebraran a la tarda.