El FC Barcelona homenatja el Barça Hockey Herba pels seus 100 anys d’història

El FC Barcelona homenatja el Barça Hockey Herba pels seus 100 anys d’història

El president Joan Laporta ha presidit l’acte de celebració del centenari davant d’una àmplia representació de membres actuals i històrics de la secció

Aquest passat dimecres, a la Llotja de l’Estadi Olímpic Lluís Companys, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, acompanyat del directiu responsable de les seccions amateurs, Miquel Camps, del vicepresident de l’àrea esportiva, Rafael Yuste i del cap de les seccions amateurs, Gaby Cairo, ha encapçalat l’acte de celebració del centenari de la secció del Barça Hockey Herba. La trobada ha servit per commemorar els millors moments del 100 anys d’història de la secció, davant d’una àmplia representació dels membres que l’han engrandit, des dels delegats fins a entrenadors, capitans, capitanes i històrics que han fet que el club hagi estat, i segueixi en l’actualitat representat amb molt d’orgull, pels camps de Hockey Herba d’arreu. 

La RFEH i la FCH, també centenàries

Un acte que també ha comptat amb la presència del president de la Federació Europea de Hockey, Marcos Hofmann, del president del comitè organitzador del centenari de la Federació Catalana de Hockey, Josep Maria Biosca i que també ha significat la celebració del centenari de la Real Federación Española de Hockey, presidida per Santiago Deo, i la Federació Catalana de Hockey, presidida per Xavier Adell. El FC Barcelona també ha volgut homenatjar a les dues federacions, que, a la seva vegada, també han entregat una placa commemorativa al president blaugrana, en reconeixement per aquesta efemèride que fa del Barça un club únic i dóna més sentit que mai al lema més que un club.   

El Barça Hockey Herba forma part d’un esport que és el més paritari d’Europa, des de la secció es treballa amb projectes com el Hockey Development, donant beques a nens i nenes en risc d’exclusió social. A més, el Barça va ser el club que va impulsar el Hockey+, un esport amb jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual, el primer equip al món que va promoure una lliga federada d’aquesta categoria. 

Abans d’iniciar el torn de parlaments, el delegat de la secció, Xavier Puig, ha presentat el següent vídeo amb un recull de fotografies i moments històrics de la secció. 

 

Xavier Puig: "És una història d’amor al Barça i al Hockey"

L'actual delegat de la secció ha transmès l'amor de les persones que conformen el Barça Hockey Herba de la següent manera: "Estimem molt el Barça. Estem tots aquí perquè hem seguit el camí del cor. El Barça és molt fàcil d’estimar. Durant molt temps, el crit de Visca el Barça servia per expressar moltes coses. Quan algú diu, sóc del Barça, hi ha un timbre de glòria. Moltes vegades confonem l’èxit amb la victòria i, com deia Borges, hi ha derrotes que tenen molta més dignitat que una victòria. I aquesta frase té molt de català i molt del Barça. I aquí estem i seguirem. I el Hockey és un esport educat, que combina molt bé amb els valors del club. Quan ningú parlava de paritat, érem partitat, quan ningú parlava de la inclusió, ja fèiem la inclusió. I l’últim que voldria dir és que farem, han fet i seguirem fent el grup esportiu més gran que hi ha al món".

Miquel Camps: "Des del club, creiem molt en les seccions amateurs"

En primer lloc, el directiu responsable de les seccions amateurs ha volgut fer un agraïment a totes les persones que han assistit a la celebració, per tot seguit, adreçar el següent discurs: "Tenim tot el que ha de tenir una secció i, realment, quan diem que el Barça és més que un club, s’entén per coses com aquesta. Tenim 3500 nens i nenes jugant amb el nostre escut cada cap de setmana d’una forma amateur, per estima, per passió, per amor a l’esport i al club. Creiem moltíssim des del club en les seccions amateurs, veure l’ambient i els partits a Pau Negre és molt bonic, farem el que sigui perquè la gent s’hi apropi. Felicitar-vos molt i encoratjar-vos a seguir com fins ara".  

Joan Laporta: "Som més que un club perquè tenim Hockey"

"Des de la Junta Directiva, hi ha la voluntat ferma i continuarem per aquest camí de donar suport a les seccions amateurs". Així ha començat el seu discurs el president del FC Barcelona, que ha continuat agraïnt a totes les persones que han fet possible aquesta fita. "Volia començar amb una triple felicitació per a la RFEH, la FCH i, per suposat, felicitar pels 100 anys al Barça Hockey Herba. M’he emocionat amb el vídeo que heu projectat. Som més que un club perquè tenim Hockey. Us heu avançat als temps que corren, vau ser pioners i pioneres en temes de paritat i inclusió. Nosaltres estem treballant molt des de la Fundació en aquests projectes. Un esport que representa molt bé els valors del club. La secció va ser fundada per Joan Gamper i ell volia que fos un club multiesportiu. Nosaltres ens sentim hereus de Joan Gamper i intentem fer paral·lelismes amb ell perquè és un home que ens ha seduït, com a culers que estimem el Barça. Tenim el compromís de protegir les nostres seccions, professionals i amateurs. Us agraeixo a jugadors i jugadores, entrenadors, delegats, directius el fet d’haver vetllat pel Barça Hockey Herba i que sigui per molts anys més".

Després dels parlaments, s’ha conclòs l’acte amb unes distincions especials per als delegats de la secció en diferents temporades: Jordi Vidal (1983-1996), Ricardo Ruiz (1996-2001), Jordi de Falguera (2001-2006) i Jordi Delas (2006-2020). A Alejo Noblom, per la seva trajectòria en diferents tasques dins de la secció, a la secció femenina de Hockey, amb Eulàlia Batet encapçalant una petita representació dels diferents equips i a Jordi Lobo, impulor del Hockey +, el camí cap a un hockey inclusiu. 

Una experiència emocionant que ha servit per tancar un any 2023 magnífic i que ha servit per donar les gràcies a tantes i tantes persones que, amb el seu petit gra de sorra i per amor als colors blaugrana, fan més gran al club. El dia finalitzava amb els representants del Barça Hockey Herba trepitjant la gespa de l’Estadi Olímpic Lluís Companys en els instants previs a la jornada 18 de Lliga entre el Barça i la UD Almería, enmig dels aplaudiments de l’afició blaugrana. Per molts anys més!

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut