El Barça Hockey Gel agafa avantatge a la final (2-0)

L’equip blaugrana s’imposa en els dos primers partits celebrats a la seva pista i té a tocar el títol de Lliga

El Barça Hockey Gel domina la final de la Lliga Nacional per 2-0 contra el Club Gel Puigcerdà, després d’haver guanyat els dos primers partits celebrats el passat cap de setmana a la Pista de Gel del FC Barcelona.

Aquesta final entre els dos equips catalans està fixada al millor de cinc partits i el fet d’haver quedat primer a la Lliga regular permet al Barça tenir el factor camp a favor. Després d’aquests primers xocs, la final es traslladarà a Puigcerdà el proper cap de setmana. En cas de victòria blaugrana en un dels dos partits, el títol de Lliga es sentenciaria a favor del Barça, però si els locals aconsegueixen igualar la final amb dues victòries, el títol es decidiria en un darrer partit a la pista del Barça el dia 24 d’abril.

La final ha començat amb dos partits que, tot i acabar amb el triomf barcelonista, es van desenvolupar d’una manera molt diferent. El primer jva necessitar la pròrroga, mentre que el del diumenge va registrar un marcador molt clar favorable als blaugranes.

El partit de dissabte va estar marcat per l’emoció i la igualtat al marcador. Un gol de Gastón González va avançar el Barça al primer període, però al segon temps dos gols molt seguits de Paul Oriol i Nacho Granell van posar el Puigcerdà per davant, abans que Quim Muratet aconseguís la igualada a 2.

Al tercer període, Nacho Granell va tornar a posar el conjunt de la Cerdanya per davant i el Puigcerdà va estar ben a prop d’anotar-se el primer punt de la final, però un gol d’Oriol Rubio a quatre minuts del final, va permetre la igualada barcelonista i forçar el temps extra per decidir el guanyador. En el temps afegit va ser novament Oriol Rubio qui va encertar amb el gol que atorgava el primer triomf al Barça Hockey Gel (4-3).

Un resultat més clar al segon partit

El partit del diumenge va registrar un marcador de 7-3 favorable al Barça, que ja es va posar al davant des dels minuts inicials amb gols de Sarusawa i Gastón González, però el Puigcerdà va poder igualar amb dues accions aïllades transformades per Ander Arraras i Nacho Granell, aquest ja al segon període.

Els culers, no es van deixar sorprendre i ràpidament, en tan sols cinc minuts, van marcar tres gols de mans de Didkovskyy, Julian Edstrom i Oriol Rubio, que situaven el 5-2.  El Puigcerdà va aprofitar una acció de superioritat per anotar el seu tercer gol a mans d'Oriol Boronat, però poc abans de finalitzar el segon període, Didkovskyy va poder ampliar el marcador i situar el 6-3. Ja al tercer període, els blaugranes no van haver d’arriscar i el resultat es va ampliar amb un gol de Julian Edstrom, que va certificar el 7-3 definitiu i situa el Barça a només una victòria de ser campió.