Ja som a la final (4-2)

Ja som a la final (4-2)

El Barça Hockey Gel obté la victòria davant el Jaca i torna a accedir a una final de Lliga després de deu anys.

Deu anys després de la seva darrera presència en una final de Lliga, el Barça Hockey Gel tornarà a lluitar pel màxim títol espanyol, després de derrotar dissabte el CH Jaca per 4-2 en el segon partit de les semifinals. El rival a la final serà el Club Gel Puigcerdà, actual campió, que s'ha desfet del Txuri Urdin també en dos partits.

Els blaugranes venien d’haver guanyat "in extremis" el primer partit de la sèrie a Jaca i necessitaven una victòria en un dels dos partits previstos en el seu Palau de Gel, per passar a la final de la Lliga d'hockey gel. El Barça ho volia sentenciar a la primera oportunitat, sense fer necessària la disputa del tercer partit, i per això va començar el xoc amb intensitat, tot i que van ser els aragonesos qui van sorprendre i van aconseguir avançar-se en el marcador.

El partit avançava i el Barça no aconseguia generar gaires ocasions de gol, fins que en un u contra el porter, Pol Giménez, va obtenir un gran gol i va posar l’empat al marcador. Cap dels dos equips van poder dominar el joc, fins que, quan faltava un minut per acabar el primer període, i en una jugada on va haver-hi molts rebots, Oriol Rubio va avançar els culers (2-1).

A la represa, el Jaca va sortir igual que a l’inici del partit i va poder igualar el marcador. Els dos equips van disposar de vàries oportunitats en superioritat, però no en van poder convertir cap fins que en una espectacular jugada, el japonés, Sho Sarusawa -a la foto- va anotar un preciós gol per l’escaire.

Protegir el resultat

Els jugadors del Barça eren conscients que el Jaca havia d’arriscar i van centrar-se en protegir el resultat. Els visitants van disposar de diferents oportunitats de superioritat, però un gran treball blaugrana en defensa no va deixar que els aragonesos retallessin distànciies.

Una errada del porter visitant, va deixar un rebot a Quim Muratet, que només va necessitar empènyer la pastilla per situar el 4-2. El Jaca va tenir ocasions fins al final, però no va poder retallar distàncies ni quan va decidir treure el porter per disputar els instants finals.

Amb aquest resultat, el Barça Hockey Gel disputarà la final de lliga davant el Puigcerdà. El títol es decidirà a partir de la setmana vinent i al millor de 5 partits, en els quals el conjunt barcelonista tindrà el factor camp a favor, després d'haver finalitzat la temporada regular en primera posició.

El Barça ha guanyat cinc vegades la Lliga d'Hoquei sobre Gel. L'última l'any 2009 davant del mateix Puigcerdà, al qual va vèncer per 2-0. Posteriorment va jugar la final de l'any 2011, en què va perdre davant el CH Jaca, pel mateix resultat de 2-0.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut