El Barça guanya als penals i es proclama campió de la fase regular

Els blaugrana han patit per sumar els dos punts que necessitaven per confirmar la seva primera posició a la fase regular

Victòria treballada i patida del Barça Hockey Gel davant el Jaca en el partit corresponent a la quinzena jornada de Lliga -enfrontament que va ser ajornat fa una setmana per problemes en el gel.

Els locals arribaven al duel amb la tasca de sumar almenys dos punts per certificar la primera posició a la fi de la fase regular de l'LNHH. Per aconseguir-ho, el Jaca els va obligar a arribar fins a la tanda de shootouts, en què el Barça va ser infinitament superior (3-0).

Inici erràtic

El primer temps va passar sense res a destacar. Els errors en la sortida des del darrere dificultaven la creació de joc, el que va portar que amb prou feines es veiessin ocasions.

Després del primer pas pels vestidors, el partit va mantenir una dinàmica lenta i travada que afavoria un Jaca que, tot i sentir-se més còmode, va encaixar el primer gol -obra d'Oriol Rubio. Els aragonesos, però, capgirarien el marcador en poc més de tres minuts, passant de l'1-0 a l'1-2. Un avantatge que tan sols duraria quinze segons, ja que Òscar Rubio tornava les taules a l'electrònic (2-2).

Abans de la fi de la segona part, el Jaca tornava a anotar deixant el 2-3 després de 40 minuts de joc.

Reacció culer; final cruel

Ja en l'últim període, el conjunt català va mostrar una versió millorada basada en una intensitat defensiva més gran i més clarividència amb la pastilla. Gràcies a això, el Barça va poder tornar a situar-se per davant a dos minuts de la fi després dels dos gols dels germans Rubio: Òscar anotava el 3-3, mentre que Oriol situava el 4-3.

Quan el partit semblava sentenciat, el Jaca no es va donar per vençut i a trenta segons de la fi va poder forçar una pròrroga (4-4) en la qual cap dels dos equips va fer moure el marcador.

Ros atura, Edström sentencia

Després de seixanta minuts de joc i una pròrroga, el guanyador es va acabar decidint a la tanda de penals.

En aquesta, el porter local, David Ros, va estar impecable aturant els tres intents dels visitants, que no van poder aturar els tirs d'Oriol Rubio, Alejandro Carbonell ni el definitiu de Julian Edström.

Campions de la fase regular

La victòria confirma el Barça com a campió de la fase regular de l'LNHH a falta d'una jornada. Els de Marcus Fajardo se situen amb 30 punts, tres més que el Txuri amb el qual tenen l'average favorable.

Això implica que els blaugrana disputaran el primer partit de play-off (29/02) a la pista del Puigcerdà o del Jaca, els dos possibles rivals de semifinals. El segon i el possible tercer partit de l'eliminatòria (7/03 i 8/03) es jugarà al Palau de Gel.