Els Esports Amateurs del Barça celebren l'acte de presentació de la temporada al Palau Blaugrana

Els Esports Amateurs del Barça celebren l'acte de presentació de la temporada al Palau Blaugrana

El vicepresident primer Jordi Cardoner, acompanyat del directiu Oriol Tomàs, ha presidit un acte que ha servit també per presentar la col·laboració entre la Fundació Barça i els Esports Amateurs del FC Barcelona.

Els Esports Amateurs del FC Barcelona han estat els grans protagonistes aquesta tarda en l’acte de presentació de la temporada que s’ha dut a terme al Palau Blaugrana. Sota el lema ‘Units fem Barça’, més de 1.000 esportistes de nou disciplines i els seus acompanyants han assistit a la ja tradicional desfilada que serveix per donar el tret de sortida a la temporada de tots aquests esports.

L’acte ha estat presidit pel vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner, que ha estat acompanyat pel vocal de la Junta Directiva i responsable dels Esports Amateurs, Oriol Tomàs, i el membre de la comissió social i coordinador dels Esports Amateurs, Jaume Carreter, que han estat els encarregats, juntament amb els membres de la comissió de cada esport, de rebre els diferents equips que conformen aquest vessant del FC Barcelona.

La Fundació Barça a les samarretes de joc

Una de les gran novetats per a aquesta temporada, en relació amb els Esports Amateurs, és que enguany les diferents disciplines lluiran a la samarreta de joc ‘Fundació Barça’. Una col·laboració que porta, per primera vegada, a lluir una marca de manera conjunta en tots els esports amateurs (a excepció del patinatge, que no disposa de samarreta de joc). Aquesta unió entre Fundació i Esports Amateurs reforça el vessant social d’aquest col·lectiu, al mateix temps que posa en valor les samarretes de joc dels diferents esports.

Per presentar aquesta col·laboració, s’ha realitzat una fotografia on hi ha hagut un representant de cada esport amb la seva samarreta de joc, tots ells acompanyats per Jordi Cardoner, com a representant de la Fundació, i Oriol Tomàs, com a representant dels Esports Amateurs.

El vessant poliesportiu del Barça

Com ja és sabut, el FC Barcelona té des dels seus inicis una visió que va més enllà del futbol i els diferents esports professionals. Des de la seva fundació, el Club va comptar amb diferents disciplines com ara el tenis o beisbol, tot i que amb el pas dels anys són 9 els esports que s’han consolidat.

El primer esport que es va fundar va ser l’atletisme. Tot i que les pràctiques d’aquest esport dins del Club es remunten a l’any 1900, oficialment el Barça d’atletisme es va fundar el 1912. En els seus 106 anys d’història, l’atletisme blaugrana té un palmarès en què destaquen les 17 Copes del Rei, i és el club amb més títols en aquesta competició. Posteriorment va arribar la fundació de l’hoquei herba, el 1923, amb 4 campionats nacionals a les seves vitrines, i un any després, el 1924, naixia un altre rei de copes: el Barça de rugbi. El 1970 es fundava el Barça de voleibol i el 1972, amb l’arribada del Palau de Gel, apareixia el Barça d’hoquei gel i de patinatge artístic. En l’actualitat també conformen aquest vessant del Club tres esports més, com són el bàsquet femení (Barça CBS), el bàsquet en cadira de rodes (UNES Barça) i el voleibol femení (CVB Barça).

Canvi de nom dels Esports Amateurs

Una  altra de les novetats per a aquesta temporada és que tots aquests esports han deixat de banda el nom de ‘Seccions Amateurs del FC Barcelona’ i, amb la nova aplicació de marca, aquests nou esports passen a anomenar-se Esports Amateurs del Barça. A més, de manera individual tampoc se’ls anomenarà amb el terme secció, sinó que aquests esports s’han volgut adaptar a la nomenclatura que s’usa a la resta d’esports del Club, i per aquest motiu s’ha passat a usar el terme ‘Barça’. D’aquesta manera, el nom dels diferents esports passa a ser el següent: Barça Atletisme, Barça Bàsquet Femení, Barça Bàsquet Cadira de Rodes, Barça Hoquei Gel, Barça Hoquei Herba, Barça Rugbi, Barça Patinatge Artístic i Barça Voleibol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut