III Pla d'Igualtat entre Homes i Dones del FC Barcelona

III Pla d'Igualtat entre Homes i Dones del FC Barcelona

El III Pla d'Igualtat inclou la perspectiva de gènere en totes les actuacions i reforça, així, el compromís del Club amb la igualtat efectiva entre homes i dones i la no-discriminació de les persones del col·lectiu LGTBI

El 12 de març passat es va registrar oficialment el III Pla d'Igualtat entre Homes i Dones del FC Barcelona, firmat el 6 de març per la totalitat de la Comissió Negociadora del Club.

El nou Pla inclou 41 mesures organitzades en 9 eixos i serà vigent durant el període 2024-2028. Entre aquests mesures que responen als objectius estratègics del Pla s’inclouen, entre d’altres, consolidar en la cultura interna de la institució la igualtat entre dones i homes i de les persones del col·lectiu LGTBI; garantir la igualtat d’oportunitats en el desenvolupament professional, garantir un entorn saludable i lliure de riscos amb perspectiva de gènere o incorporar transversalment els criteris de comunicació inclusiva, no sexista i diversa.

A més a més, el III Pla d’Igualtat del FC Barcelona incorpora l’actualització de dos protocols; el Protocol per a la prevenció i abordatge de l'assetjament laboral i el Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual, per raó de sexe, d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere.

Cada 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIFÒBIA, l’Organització Mundial de la Salut commemora la decisió presa el 1990 d’eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties, un esdeveniment que marca un important avanç en la despatologització de la diversitat sexual. El FC Barcelona destaca el seu compromís amb la igualtat i els drets del col·lectiu LGTBI, posant en relleu la seva dedicació a promoure un entorn inclusiu i respectuós per a tothom.

El FC Barcelona, compromís amb la igualtat

El FC Barcelona va aprovar el seu I Pla d’Igualtat l’any 2013, set anys abans que entrés en vigor la legislació en matèria d’igualtat, obligatòria per a les empreses de més de 150 treballadors i treballadores. El Club va esdevenir, així, una entitat pionera en l’elaboració i adopció de Plans d’Igualtat i continua treballant per seguir-ho sent.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut