El Barça, protagonista editorial per Sant Jordi

El Barça, protagonista editorial per Sant Jordi

Una mirada als Clàssics, els culers lleidatans il·lustres i la història de l’Avi del Barça protagonitzen les novetats editorials de temàtica culer que s’han presentat aquest dijous

S’acosta Sant Jordi i durant aquests dies previs l’activitat editorial s’accelera amb autors i editors presentant les novetats per a un públic àvid de lectura que té aquest dia marcat en vermell a l’agenda. Tots els gèneres i temàtiques estan representats en aquesta diada, i el FC Barcelona també hi té un protagonisme especial. En aquest sentit, aquest dijous s’han presentat fins a tres novetats editorials de temàtica Barça: El Clàssic, de Frederic Porta i Manel Tomás, Els lleidatans del Barça, escrit per Antoni Gelonch, i L’Avi Joan, de Jordi Monturiol.

‘El Clàssic’

En aquest llibre, presentat al local d’Abacus de Barcelona a Urquinaona, els autors expliquen detalls, partits memorables i històries clau dels diferents enfrontaments emblemàtics entre blaugranes i merengues, al mateix temps que retraten els jugadors icònics que han protagonitzat aquests partits al llarg de la història. A través de les seves pàgines els autors volen deixar palès per què aquest partit va més enllà de la passió per uns colors i s’ha convertit en una cita imprescindible per a molts aficionats i aficionades arreu del món.

El Clàssic és una de les darreres publicacions de Barça Books, el segell literari impulsat pel FC Barcelona juntament amb Grupo Planeta i Grup 62 i que té com a objectiu crear i publicar un catàleg de llibres relacionats amb el Club.

‘Els lleidatans del Barça’

Presentat aquest vespre al Barça Immersive Tour amb la presència del directiu del FC Barcelona d’origen lleidatà i responsable de l’àrea Social, Josep Ignasi Macià, el llibre d’Antoni Gelonch repassa els orígens del Club i fa un recull exhaustiu de tots els jugadors que han estat a les files blaugrana, al primer equip masculí -amb Carles Puyol i Bojan Krkic com a noms més destacats- al femení i en altres seccions, com el bàsquet o l’handbol. El llibre també inclou un retrat de les diferents personalitats amb arrels lleidatanes que han format o formen part de l’estructura del Club.  

‘L’Avi Joan’

Un altre dels llibres de temàtica blaugrana que s’ha presentat aquest dijous explica la història de Joan Casals, que en el Trofeu Joan Gamper del 1984 va esdevenir l’Avi del Barça, i que a partir d’aleshores es va convertir en una icona de l’imaginari culer amb la seva barba, la barretina, la bandera i la samarreta dels anys setanta com a elements definidors. El llibre repassa la vida, indestriable del Club, i un sentiment culer fet persona, de qui encarnava l’essència i els valors ancestrals del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut