El FC Barcelona es suma a la conscienciació sobre l’autisme amb ‘Hores + Tranquil·les’

El FC Barcelona es suma a la conscienciació sobre l’autisme amb ‘Hores + Tranquil·les’

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir una experiència més relaxada per a persones amb autisme, sensibilitat sensorial i discapacitat intel·lectual

El FC Barcelona, coincidint amb el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme, anuncia ‘Hores + Tranquil·les’, una iniciativa dissenyada per oferir un entorn i una experiència més relaxada per a persones amb autisme, sensibilitat sensorial i discapacitat intel·lectual. Aquesta data se celebra cada any el 2 d'abril amb l’objectiu principal de sensibilitzar la societat sobre l'espectre autista i promoure la inclusió i el respecte cap a les persones autistes.

‘Hores + Tranquil·les’ es durà a terme pròximament cada dissabte de 15 a 17 hores i s’implantarà inicialment al Barça Immersive Tour i a la Barça Store de l’Spotify Camp Nou, amb plans d'estendre-ho a totes les botigues del Club i al nou Museu del Barça.

Hores + tranquil·les

En un esforç per crear una atmosfera que abraci la neurodiversitat, durant aquestes hores, els espais reduiran la intensitat de la llum i el so per a totes aquelles persones amb necessitats especials i que, sovint, no poden gaudir de les activitats d'oci i temps lliure per les barreres que genera l'entorn.

Amb la creació d'espais més inclusius, el FC Barcelona reafirma el seu compromís amb la inclusió i l'accessibilitat, i marca un pas important, compartint experiències d'èxit que s’han desenvolupat arreu del món, facilitant l’accés a la cultura i al lleure per a tothom.

Aquesta iniciativa del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del FC Barcelona ha comptat amb l'expertesa d'entitats com Apropa Cultura i Aprenem Autisme assessorant en el condicionament dels espais i oferint formació sobre Accessibilitat i Diversitat als treballadors i treballadores del Club i específica per als guies del Museu, personal d’accessos, taquilles, i el personal responsable de les botigues sobre accessibilitat cognitiva i autisme, així com pautes per atendre les necessitats de les persones amb autisme.

Sobre Apropa Cultura

Apropa Cultura, amb qui el FC Barcelona té un conveni de col·laboració, és una xarxa inclusiva que uneix promotors culturals, teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer accessible la cultura a les persones que, per circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per assistir a activitats culturals.

Sobre Aprenem Autisme

L’Associació Aprenem Autisme acompanya i dona suport a persones amb autisme i les seves famílies i treballa per la defensa dels seus drets. En aquesta línia, impulsa accions de sensibilització per donar a conèixer l'autisme a la societat i dissenya serveis i projectes adaptats a les necessitats reals d'aquest col·lectiu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut