El BIHUB inverteix en l'empresa Made of Genes per desenvolupar un estudi biogenètic capdavanter amb enfocament de gènere

El BIHUB inverteix en l'empresa Made of Genes per desenvolupar un estudi biogenètic capdavanter amb enfocament de gènere

L’objectiu és cocrear un sistema d’intel·ligència artificial per analitzar variables moleculars i biomèdiques que ajudi els i les esportistes d'elit a optimitzar el seu rendiment

El Barça Innovation Hub (BIHUB) fa un pas més en la seva línia estratègica d’inversió en start-ups i s’incorpora a l’accionariat de Made of Genes, la companyia líder en estudis moleculars de salut personalitzada.

L’aliança s’ha presentat aquest dimarts en la sessió de cloenda de l’Sports Tomorrow Congress amb la presència de Joan Laporta, president del FC Barcelona. Per part de Made of Genes hi han participat el seu CEO, Òscar Flores; el seu vicepresident de desenvolupament de negoci, Miquel Bru; i la seva directora general, Laura Isús.

Made of Genes és una empresa que utilitza tècniques  basades en la intel·ligència artificial, ciències de dades i  biologia de sistemes per analitzar de manera integrada diferents marcadors biològics com anàlisis de sang o proves d’ADN, per oferir recomanacions per millorar la salut i el benestar de les persones. Made of Genes sorgeix com una spin-off de la companyia Genomcore, empresa líder a l’Estat en la gestió de dades biosanitàries per la medicina personalitzada, formada per una trentena de professionals sanitaris, biòlegs i enginyers.

Optimitzar rendiment i benestar

L’objectiu d’aquesta nova entesa és fer créixer aquesta corporació amb l’ajuda dels actius i els serveis que pot oferir-li el BIHUB. A més, també es treballarà en la cocreació d’algoritmes pioners a nivell mundial basats en intel·ligència artificial destinats a esportistes d'alt rendiment que incloguin, per primera vegada al mercat, una perspectiva de gènere cobrint les necessitats específiques de les esportistes professionals, així com d'aspirants que busquin fer un salt de qualitat en la seva preparació esportiva.

El nou estudi, que partirà del ja existent  Made of Genes ONE, integrarà biomarcadors presents en una analítica de sang amb una anàlisi d’ADN, així com altres dades externes de les jugadores com paràmetres corporals i dades de biosensors ja recopilades pels Serveis Mèdics del FC Barcelona com la qualitat del son, les càrregues musculars, les lesions, etc.

L’objectiu és, per tant, dotar els usuaris i usuàries d’una eina d’intel·ligència dirigida per les dades biomèdiques que permeti optimitzar el rendiment esportiu, personalitzar els entrenaments i els períodes de recuperació associats o predir el risc de lesions, entre d’altres, així com complementar de manera general les pautes implementades pels diferents equips tècnics en relació, per exemple, amb l’alimentació o el benestar emocional.

Made of Genes, cinquena start-up participada pel BIHUB

Made of Genes és la cinquena start-up participada pel BIHUB després de l’anunci, en els darrers mesos, de l’entrada en l’accionariat de Visualfy, OLIVER, Onalabs i CeleBreak.

Visualfy treballa per fomentar l’accessibilitat de les persones amb sordesa o discapacitat auditiva; OLIVER és una solució que fa accessible la gestió de les dades en clubs esportius de base per millorar el rendiment dels esportistes; Onalabs treballa en el desenvolupament d’un dispositiu de mesura de paràmetres biomètrics a través de la suor; i CeleBreak és una app que permet unir persones per jugar partits de futbol amateurs.

El Barça, de ple en l’avantguarda de la innovació

Des de fa un any el Barça Innovation Hub (BIHUB) explora amb èxit una nova línia estratègica que aposta pel talent emprenedor en el sector de l’esport i això es materialitza en l’entrada del BIHUB en l’accionariat de diverses start-ups que ofereixen productes audaços i serveis de valor.

Aquestes inversions tenen com a objectiu principal multiplicar el motor d’innovació del Club en un entorn on les empreses emergents són capaces d’adaptar tecnologies i solucions de gran projecció molt més ràpid que les grans companyies.

El Club, a canvi, ofereix els seus principals actius de marca, el seu know-how, l’accés als esportistes i a les instal·lacions, i obre la porta a aquestes companyies a establir sinergies amb els seus stakeholders.

El nou portfoli de start-ups que el BIHUB està creant introdueix el Club de ple en l’avantguarda de la transformació esportiva i contribueix al fet que la marca Barça estigui al servei de la diversificació del teixit econòmic català. A més, a nivell de país propicia que Barcelona i Catalunya puguin desenvolupar una economia de valor afegit que promogui el talent local i que també n’atregui el global.

Declaracions de Joan Laporta, president del FC Barcelona:

“L’entrada del Barça Innovation Hub en l’accionariat de Made of Genes reforça la visió pionera del Club de seguir a l’avantguarda de l’adquisició de coneixement avançat aplicat al món de l’esport.  L’aliança amb Made of Genes suposa un salt endavant pel que fa a la sofisticació en l’estudi de la genètica dels esportistes i l’aplicació de la intel·ligència artificial per a la millora del rendiment esportiu, amb especial focus en l’esport femení, un dels principals actius actuals del FC Barcelona."

Declaracions d’Òscar Flores, CEO i cofundador de Made of Genes:

“A part de ser una marca reconeguda arreu del món, la visió i compromís del FC Barcelona entorn de la recerca biomèdica aplicada al món de l'esport és única a nivell mundial, com ho demostra amb l’organització d’iniciatives com l’Sports Tomorrow. És un privilegi per Made of Genes que el Barça Innovation Hub aposti per nosaltres com el soci de referència amb qui impulsar aquesta línia que té el potencial d’establir-se com un nou estàndard al món de l’esport. Estem segurs que amb l’accés privilegiat al banc de proves únic que ens ofereix el FC Barcelona, així com la xarxa de contactes i capacitat d'influència del Club a nivell internacional, tenim totes les cartes per fer que això esdevingui una realitat molt aviat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut